Dmitri Medvedev, avertisment dur pentru Occident: „Orice intruziune a NATO în Crimeea ar putea declanşa al treilea război mondial”

Orice intruziune în peninsula Crimeea din partea unui stat membru NATO ar putea echivala cu o declaraţie de război la adresa Rusiei, care ar putea conduce la al treilea război mondial" a declarat luni fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev.

28 iun. 2022, 18:01
Dmitri Medvedev, avertisment dur pentru Occident: „Orice intruziune a NATO în Crimeea ar putea declanşa al treilea război mondial”

Mai mult, Medvedev, vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, nu s-a ferit să declare că o astfel de acțiune ar echivala, practic, cu declanșarea celui de-al Treilea Război Mondial.

„Pentru noi, Crimeea este parte a Rusiei. Şi asta înseamnă pentru totdeauna. Orice încercare de intruziune în Crimeea este o declaraţie de război împotriva ţării noastre. Şi dacă acest lucru este făcut de către un stat membru NATO, asta înseamnă conflict cu întreaga Alianţă Nord-Atlantică; un Al Treilea Război Mondial. O catastrofă completă”, a declarat Dmitri Medvedev.

El a mai declarat că dacă Finlanda şi Suedia se alătură NATO, Rusia îşi va consolida graniţele şi va fi pregătită pentru măsuri de represalii care ar putea include perspectiva instalării de rachete hipersonice Iskander „în pragul lor”, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Cristian Diaconescu trage un mare semnal de alarmă: „Pentru prima dată de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial când se mută arme nucleare şi nu se ştie cine va avea butonul, Putin sau Lukaşenko?”

Recent, Medvedev a acuzat puterea de la București că dorește să creeze o „nouă Românie Mare”, avertizând că vor fi consecințe pentru Republica Moldova, dacă se va întâmpla acest lucru.

Acesta a declarat că intrarea directă a Republicii Moldova în Uniunea Europeană nu este posibilă. În plus, el a acuzat oficialii români că „fac dansuri politice în jurul Moldovei” de mult timp și că au intensificat eforturile de a prelua în mod „legal” țara.

Acesta a subliniat că vor exista consecințe pentru Moldova, printre care scumpirea energiei și întreruperea altor resurse.

Citeşte şi: VIDEO şocant Momentul în care rușii bombardează un mall, surprins de camerele dintr-un parc. Oameni disperați sar în lac