VIDEO şocant Momentul în care rușii bombardează un mall, surprins de camerele dintr-un parc. Oameni disperați sar în lac

Armata rusă anunţă că a bombardat un depozit de armament, iar muniţia a provocat incendierea unui centru comercial ”care nu funcţiona” la Kremenciug.

28 iun. 2022, 17:38

Imagini surprinse de camerele de supraveghere dintr-un parc, aflat în imediata apropiere a mall-ului din Kremenciuk, arată momentul în care rachetele rusești lovesc centrul comercial. În imagini poate fi observat suflul exploziei, precum și oameni disperați care încearcă să scape cu viață.

Cristian Diaconescu trage un mare semnal de alarmă: „Pentru prima dată de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial când se mută arme nucleare şi nu se ştie cine va avea butonul, Putin sau Lukaşenko?”

Cel puţin 18 persoane au murit în atacul de la Kremenciuk, despre care liderii G7 au spus că este o crimă de război a rușilor. În continuare, salvatorii caută persoane dispărute printre dărâmături. Potrivit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, centrul comercial a fost lovit direct de rachete ruseşti şi în jur de 1.000 de persoane se aflau înăuntru în momentul atacului.

Imaginile arată amploarea bombardamentului rușilor. Proiectilele au căzut peste mall în miezul zilei.

Ministerul rus al Apărării a negat marți că a lovit cu rachete centrul comercial din orașul ucrainean Kremenciuk și a susținut că a lovit un depozit de armament, iar explozia ulterioară a muniției a declanșat un incendiu în mall-ul din apropiere.

Război Ucraina. Bombardamente intense în Lugansk – Se cere evacuarea de urgență a civililor
Armata rusă anunţă că a lovit, la Kremnciug, în Ucraina, un depozit de armament, care a antrenat explozii care, susţine Moscova, au incendiat un centru comercial ”dezafectat”, în pofida faptului că autorităţile locale au anunţat că acest bombardament rus s-a soldat cu cel puţin 18 morţi în acest centru comercial, relatează AFP. „Detonări de muniţie destinată armamentului occidental au provocat incendierea (…) unui centru comercial care nu funcţiona”, afirmă armata rusă.