Dmitri Medvedev avertizează Europa! „Incapacitatea de plată a Rusiei poate fi un dezastru pentru voi!”

Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei între 2008 și 2012, a declarat că Europa îşi poate crea probleme economice prin sancțiunile pe care le-a impus împotriva ţării sale.

18 apr. 2022, 09:12
Dmitri Medvedev avertizează Europa! „Incapacitatea de plată a Rusiei poate fi un dezastru pentru voi!”
Dmitri Medvedev avertizează Europa! "Incapacitatea de plată a Rusiei poate fi un dezastru pentru voi!"

Dmitri Medvedev avertizează Europa! Fostul lider de la Kremlin a acuzat-o pe șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că urmăreşte să provoace falimentul Rusiei, aceasta fiind „intenţia secretă a masochiştilor de la Bruxelles”.

Dmitri Medvedev avertizează Europa! „Incapacitatea de plată a Rusiei poate fi un dezastru pentru voi!”

„Insolvenţa Rusiei poate deveni insolvenţa Europei”, a spus Dmitri Medvedev, care în prezent este vicepreşedinte al Consiliului de Securitate de la Moscova. Acesta a avertizat Europa şi despre alte consecinţe posibile ale sancţiunilor occidentale împotriva ţării sale. De exemplu, măsurile ar putea provoca o hiperinflaţie pentru care „nu se va mai putea da vina pe ruşii cei răi”. Un alt rezultat, potrivit acestuia, ar putea fi o penurie de alimente de bază. Dmitri Medvedev a mai susţinut că refugiaţii ucraineni din Europa ar putea dezlănţui „un val de infracţiuni violente”, scrie Agerpres.

Fostul preşedinte Dmitri Medvedev acuză: SUA intenţionează să împartă Rusia în cinci sau şase ţări noi

Occidentul a impus Rusiei mai multe sancțiuni descrise de liderii occidentali și analiștii politici drept fără precedent, ca răspuns la invazia în Ucraina. Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat luni, 11 aprilie, că UE pregătește al şaselea pachet de sancţiuni contra Moscovei. Sancțiunile au afectat exporturile rusești de energie, complicând finanțarea contractelor și logistica. Totodată, Rusia a înregistrat un declin abrupt al producției de petrol, principala sa sursă de venituri, pe fondul dificultăților în ceea ce privește plățile pentru comerț și nave.