Dmitri Medvedev avertizează Occidentul: „Iarna e abia la început. Să facă stocuri de spirtoase și pături!”

Dmitri Medvedev, fostul preşedinte şi premier al Rusiei, un aliat important al lui Vladimir Putin, a avertizat luni Occidentul, după intrarea în vigoare a plafonului de preţ pentru petrolul rusesc și avrtizează că "iarna este abia la început".

05 dec. 2022, 19:55
Dmitri Medvedev avertizează Occidentul: „Iarna e abia la început. Să facă stocuri de spirtoase și pături!”

După ce a avertizat Occidentul cu ameninţarea nucleară, acum Dmitri Medvedev, a făcut un nou anunț îngrijorător.

Vicepreşedintele Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, a avertizat luni Occidentul, după intrarea în vigoare a plafonului de preţ pentru petrolul rusesc, că „iarna este abia la început”, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Citiți și: Dmitri Medvedev ameninţă din nou: „NATO ar deveni imediat o ţintă legitimă a forţelor noastre armate dacă ar furniza rachete Patriot Ucrainei”

„Un lucru este clar. Nu va fi bine pentru consumator. Cu siguranţă. Aşa că să facă stocuri de spirtoase, pături şi încălzitoare de apă. Abia acum urmează, iarna este abia la început. Nimeni nu a anulat legea preţurilor. Aşa se va întâmpla cu petrolul. Desigur, nu va dispărea, dar cu preţurile se va întâmpla inimaginabilul”, a scris Medvedev pe canalul său Telegram.

După ce a spus că Rusia duce o bătălie sacră împotriva lui Satana, Medvedev a declarat ironic că această situaţie îi aminteşte de „un grup de burghezi europeni beţi” care decid să facă baie într-o apă îngheţată, motiv pentru care o parte dintre ei mor înecaţi.

„Aceştia vor fi îngropaţi între toasturi triste despre cei care au pierit într-o luptă inegală cu ursul rus şi Generalul Iarnă. Ei bine, acesta este drumul pe care l-au ales! Ceea ce pentru rus este bine, pentru german înseamnă moartea”, a susţinut el.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova a făcut pregătiri pentru anunţul de vineri referitor la plafonul de preţ al petrolului făcut de Grupul celor Şapte Naţiuni (G7), Uniunea Europeană şi Australia, a informat agenţia de presă de stat rusă TASS.

„Nu vom accepta acest plafon”, a spus Peskov.

Rusia a afirmat în mod repetat că nu va furniza petrol ţărilor care aplică un plafon, lucru confirmat recent și dee Mikhail Ulyanov, ambasadorul rus pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena.

Citiți și: Dmitri Medvedev ameninţă cu atac nuclear: Suntem ameninţati cu ruperea teritoriilor de Rusia