Dmitri Medvedev cere impunerea unui regim de teroare, fără procese: „Teroriștii înțeleg doar limbajul forței!”

Dmitri Medvedev, unul dintre oamenii de încredere ai lui Vladimir Putin, a ieșit public cu o nouă afirmație radicală. Fostul președinte și premier al Rusiei a cerut pedepse „complet inumane" pentru cei care îndrăznesc să pună în pericol securitatea regimului de la Moscova. 

17 iul. 2023, 17:29
Dmitri Medvedev cere impunerea unui regim de teroare, fără procese: „Teroriștii înțeleg doar limbajul forței!”
Medvedev amenință Occidentul cu războiul dacă Putin va fi arestat

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a cerut aplicarea de „metode complet inumane” împotriva teroriștilor, după ce podul din Crimeea a fost avariat, în urma unui atac atribuit taberei „Volodimir Zelenski”. Crimeea, unde se află majoritar populație pro-rusă, se află sub ocupația Moscovei din 2014. De jure, aparține Ucrainei. De facto, a Rusiei.

În opinia lui Medvedev, trebuie impus un regim de sancțiuni caracterizate prin teroare, pentru ca astfel de atacuri să nu mai aibă loc.

„Experienţa mondială şi a noastră arată că teroriştii nu pot fi combătuţi cu sancţiuni internaţionale, intimidare sau îndemnuri. Ei înţeleg doar limbajul forţei. Doar metode personale şi complet inumane”, a scris Dmitri Medvedev, pe contul său Telegram, spațiul preferat al rușilor pentru comunicare.

Afirmații grave ale lui Dmitri Medvedev

Mai mult, potrivit lui Medvedev, „este necesar să le aruncăm în aer propriile case şi casele rudelor lor”, precum şi „să-i căutăm şi să-i eliminăm pe complicii lor, renunţând la ideea fadă a unui proces împotriva lor”, a afirmat fostul preşedinte care de la începutul invaziei Ucrainei s-a remarcat prin poziții foarte radicale.

„Principalul lucru este să distrugem conducerea de vârf a formaţiunilor teroriste, în orice cotlon s-ar ascunde aceste insecte. Acest lucru este dificil, dar posibil”, a conchis vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, potrivit agenției News.

O femeie şi un bărbat au murit, iar fiica lor în vârstă de 14 ani a fost rănită luni în timp ce traversau cu maşina Podul Crimeea, în ceea ce Moscova a spus că ar fi un atac ucrainean, care a avariat lucrarea de infrastructură ce face legătura între Crimeea şi Rusia continentală.

Familia trecea cu maşina pe podul Kerci, noaptea, se îndrepta către Crimeea, pentru a-și petrece vacanţa.

De curând, Medvedev a anunțat și posibilitatea unei „apocalipse nucleare”.