Dmitri Medvedev, deranjat de informațiile privind epuizarea stocurilor de arme ale Rusiei: ”Avem destule pentru toată lumea”

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, a negat informațiile lansate de Kiev și alte țări occidentale, conform cărora stocul de rachete de înaltă precizie al Rusiei ar fi pe cale să se epuizeze.

23 nov. 2022, 19:29
Dmitri Medvedev, deranjat de informațiile privind epuizarea stocurilor de arme ale Rusiei: ”Avem destule pentru toată lumea”

Dmitri Medvedev neagă informațiile referitoare la epuizarea stocurilor de arme ale Rusiei: ”Avem destule pentru toată lumea”

Dmitri Medvedev a spus că țara lui are în continuare suficiente muniții, în ciuda consumului masiv al resurselor, după opt luni de conflict militar în Ucraina.

”Inamicii continuă să ne calculeze cu minuţiozitate lansările şi rezervele. Degeaba speră la epuizarea posibilităților noastre. Avem destule pentru toată lumea”, a scris Dmitri Medvedev pe Telegram, cu puţin timp înainte ca Rusia să lanseze un nou raid cu rachete asupra infrastructurilor energetice ucrainene.

Chiar în ziua în care Parlamentul European a catalogat Rusia drept „stat care sponsorizează terorismul”, rușii au continuat bombardamentele puternice în Kiev și Liov, oraș din vestul țării. După ce au rămas în întuneric, cele trei milioane de locuitori din Kiev au rămas acum și fără apă, după atacurile cu rachete rusești în capitala Ucrainei, potrivit Le Monde.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, le-a cerut locuitorilor să „își facă provizii de apă”, iar edilul susține că aceasta va fi cea mai grea iarnă de după Al Doilea Război Mondial.

Citește și Rusia, declarată „sponsor al terorismului” de Parlamentul European

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a prezentat marţi date despre estimările Kievului asupra stocului rus de rachete, care sugerează o diminuare a arsenalului rus de arme de înaltă precizie, în urma folosirii intense a acestora în războiul pornit contra țării sale.

Conform listei publicate de Reznikov pe Twitter, Rusia a folosit de atunci în atacurile asupra Ucrainei peste 800 de rachete Iskander şi mai dispune în prezent doar de 119 rachete de acest tip, adică numai 13% din arsenalul de dinaintea războiului.

Aceeaşi listă indică o scădere notabilă a rezervelor de rachete de croazieră Kalibr, după ce 391 dintre acestea au fost lansate asupra Ucrainei.

SUA: Rusia și-a folosit artileria la scară largă. E nevoie de multă muniție, nu sunt sigur că mai au suficientă

În tot acest timp, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, spune că Rusia se confruntă cu „o penurie semnificativă” de muniție pentru artileria sa, ceea ce ar putea limita operațiunile sale în Ucraina.

„Rușii au avut probleme logistice de la începutul” invaziei în Ucraina și au încă probleme, a spus șeful Pentagonului, precizând că Ucraina a distrus mai multe stocuri de muniție rusească.

Rusia și-a folosit artileria la scară largă, trăgând numeroase rachete în direcția forțelor ucrainene înaintea mișcărilor în teren.

„Pentru acest gen de operațiune, este nevoie de multă muniție. Nu sunt sigur că mai au suficientă pentru a-și permite astfel de lucruri în viitor”, a precizat Austin. El a adăugat că stocurile de rachete rusești de precizie au fost „reduse semnificativ” de-a lungul celor nouă luni de război, iar Moscova nu va putea să le înlocuiască rapid din cauza sancțiunilor impuse, în special cele care vizează microprocesoarele.

Citește și Rușii continuă bombardamentele în Ucraina! Locuitorii din Kiev au rămas acum și fără apă