Continuă bombardamentele în Ucraina în ziua în care Rusia a fost declarată „stat sponsor al terorismului”! Locuitorii din Kiev au rămas acum și fără apă

Alimentarea cu apă în capitala ucraineană Kiev a fost suspendată după bombardamentele din regiune, a declarat primarul Vitali Klitschko într-o postare pe Telegram, potrivit CNN.

23 nov. 2022, 18:06

Rușii continuă bombardamentele puternice în Kiev și Liov, oraș din vestul țării.

După ce au rămas în întuneric, cei trei milioane de locuitori din Kiev au rămas acum și fără apă, după atacurile cu rachete rusești în capitala Ucrainei, potrivit Le Monde.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, le-a cerut locuitorilor să „își facă provizii de apă”, iar edilul susține că aceasta va fi cea mai grea iarnă de după Al Doilea Război Mondial.

Citiți și: Alertă aeriană, au sunat sirenele de război în toată Ucraina. Bombardamente intense din partea Rusiei şi la Kiev

„Rusia lovește infrastructura de la Kiev. Inginerii lucrau, de asemenea, pentru a restabili alimentarea cu energie electrică”, a transmis primarul Kievului, Vitaly Klitschko, care i-a sfătuit pe oameni să rămână în adăposturi.

După atacul devastator din 15 noiembrie, când 100 de rachete rusești au lovit țara, cel puţin patru explozii puternice au avut loc miercuri în mai multe zone din Kiev, lăsându-le fără electricitate.

„Unele părți ale orașului au rămas fără energie electrică după ce Moscova ar fi vizat instalații de infrastructură din regiune”, a anunțat miercuri dimineață, într-un comunicat, cel mai mare furnizor de energie din țară, Yasno.

Citiți și: Primarul din Kiev ia în calcul evacuarea unei părți din populația capitalei, în cazul unei pene de curent pe scară largă

De asemenea, Kliciko l-a acuzat pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, că încearcă să îi alunge pe locuitorii Kievului atacând infrastructura civilă.

O alertă aeriană care vizează toată Ucraina a fost emisă miercuri, în urma producerii unor explozii în regiunile de sud și est. În Ucraina a fost emisă o alertă de raid aerian, potrivit Reuters. În paralel, Interfax Ucraina anunță că s-au produs explozii în regiunile din sud și est.

Mai mult, armata lui Putin bombardat noaptea trecută o maternitate din regiunea Zaporojie, iar un bebeluș a fost ucis. De altfel, două persoane au murit în atacuri care au avut loc în regiunea Harkov, au anunţat oficiali locali citaţi de CNN.