Dmitri Peskov respinge categoric informaţiile conform cărora Putin ar avea dubluri şi ar sta ascuns în buncăre

Secretarul de presă al preşedintelui Federaţiei Ruse, Dmitri Peskov, a declarat că Vladimir Putin nu are dubluri şi nu "stă în buncăre", transmite Agenţia de propagandă rusă RIA Novosti.

25 apr. 2023, 09:29
Dmitri Peskov respinge categoric informaţiile conform cărora Putin ar avea dubluri şi ar sta ascuns în buncăre

„Am auzit oameni spunând că Putin are o mulţime de dubluri care lucrează pentru el în timp ce el stă în buncăr. O altă minciună. Vedeţi ce fel de preşedinte avem. De fapt, el este aşa cum a fost întotdeauna, este o persoană super activă. Cei care lucrează cu el abia reuşesc să ţină pasul cu el. Nu putem decât să-i invidiem energia. Doamne fereşte, nu poţi decât să îi doreşti sănătate. Bineînţeles, nu a stat în niciun buncăr. Şi aceasta este o minciună”, a afirmat Peskov.

La 18 aprilie, mass-media de propagandă rusească au relatat că dictatorul rus Vladimir Putin ar fi vizitat cartierul general al grupului militar Dnepr de pe frontul din Herson şi al grupului Vostok din regiunea Luhansk, scrie News.ro.

Oleksii Danilov, secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, este convins că nu preşedintele rus Vladimir Putin a fost cel care a vizitat teritoriile ocupate temporar din regiunile Kherson şi Luhansk, ci una dintre dublurile sale.

Presa internaţională a relatat că, în timp ce participa la slujba de Paște de la Catedrala Mântuitorului Hristos din capitala Rusiei, pe gâtul lui Putin a fost văzută o urmă ciudată, care seamănă cu o cicatrice extinsă.

Citeşte şi: Război în Ucraina. „Omorâţi-i pe toţi”. Prigojin ordonă mercenarilor Wagner să nu mai ia prizonieri de război

Poza cuPutin a fost făcută de fotograful agenției de știri de stat „TASS” și a atras atenția jurnalistului ucrainean, Denis Kazansky, care a postat-o pe canalul său Telegram.

Semănând cu o cicatrice sau cu o cută adâncă a gâtului, semnul este situat exact în mijlocul gâtului și, printr-o coincidență misterioasă, seamănă cu o svastică în Z, sub semnul căreia armata rusă a invadat Ucraina în urmă cu un an.

„Oh, ce este cu Volodia? Se pare că am înțeles de unde a venit simbolul Z”, comentează ziaristul.

Citeşte şi: Ucraina începe contraofensiva. Zelenski a atacat Crimeea cu drone VIDEO