Dmitri Rogozin avertizează Republica Moldova: „Transnistria are o armată foarte bine pregătită și echipată”

O eventuală tentativă a Ucrainei de a invada regiunea transnistreană s-ar putea încheia cu o catastrofă de proporții europene, avertizează Dmitri Rogozin.

28 feb. 2023, 11:16
Dmitri Rogozin avertizează Republica Moldova: „Transnistria are o armată foarte bine pregătită și echipată”

Fostul reprezentant special al președintelui Rusiei pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, transmite săgeţi către Chişinău într-un interviu pentru Ukraina.RU, preluat de deschide.md.

Potrivit lui Dmitri Rogozin, astfel de acțiuni ale Kievului ar reprezenta, din punctul de vedere al Chișinăului, un act de agresiune împotriva R. Moldova. Pentru Tiraspol ar însemna o declarare de război.

Mircea Geoană liniștește românii. Oficialul NATO susține că Rusia nu va invada Rep. Moldova: „Nu are capacitatea militară necesară” / Anunț mare despre integrarea în UE

”Nu mă îndoiesc că va fi o reacție maximal de dură. Și armata ucraineană nu va reuși să acapareze depozitul de muniții de la Cobasna. Acest lucru va duce la o catastrofă colosală din simplul motiv că acolo sunt păstrate muniții învechite, depozite ale armatei sovietice. Orice implicare din exterior poate duce la… nu știu. Va avea de suferit întreaga regiune, nu doar sudul Transnistriei, ci și regiunea Odesa și o parte din R. Moldova. Ar fi o catastrofă dacă nu de proporții universale, atunci cel puțin de proporții europene” a declarat Dmitri Rogozin.

Acesta a mai declarat că guvernarea de la Chișinău n-ar risca să strice relațiile cu Tiraspolul, întrucât R. Moldova și elitele sale politice ar fi dependente de economia transnistreană.

Există o dependență economică colosală a R. Moldova față de Transnistria, pentru că pe teritoriul Transnistriei există o infrastructură industrială puternică. Sunt și întreprinderi metalurgice, și MGRES, și industrii de prelucrare. Majoritatea producției transnistrene se duce în Europa. Din acest motiv, pentru Sandu distrugerea relațiilor cu Transnistria ar reprezenta sfârșitul carierei și o criză politică colosală care ar urma să se înceapă în R. Moldova” a mai notat oficialul rus.

BREAKING NEWS: Rusia, gata să înceapă un război și în Republica Moldova. Serghei Lavrov a confirmat

Acesta a mai adăugat că autoritățile noastre nu s-ar putea decide să atace Transnistria, întrucât mulți dintre cetățenii săi ar fi ruși atașați de Moscova și, ”până la urmă, R. Moldova este o țară ortodoxă”.

Rogozin a mai declarat că Transnistria are o armată foarte bine pregătită și echipată, așa că o eventuală invazie a Ucrainei ar duce la un masacru.

Fără doar și poate, le lipsește armamentul pe care îl are acum Ucraina, dar au tehnică militară grea și muniții. Așa că nu vor fi o pradă ușoară. Va fi un masacru de proporții colosale, dacă acolo se vor băga banderovții” a conchis Dmitri Rogozin.