Mircea Geoană liniștește românii. Oficialul NATO susține că Rusia nu va invada Rep. Moldova: „Nu are capacitatea militară necesară” / Anunț mare despre integrarea în UE

Mircea Geoană liniștește românii. Secretarul general adjunct al NATO nu crede că va izbucni un nou război la granița României, în Republica Moldova. 

25 feb. 2023, 21:08
Mircea Geoană liniștește românii. Oficialul NATO susține că Rusia nu va invada Rep. Moldova: „Nu are capacitatea militară necesară” / Anunț mare despre integrarea în UE

Rusia nu are capacitatea necesară de a invada Republica Moldova, susține oficialul NATO.

„Am spus-o și o repet și astăzi, am spus-o și prietenilor din Republica Moldova, am spus-o și conducătorilor din Republica Moldova, că nu vedem un risc militar iminent, cel puțin, împotriva Republicii Moldova din partea Federației Ruse.

De ce? Pentru că nu au capacitatea militară să facă acest lucru. Ar trebui întâi să cucerească Odesa și eventual să facă o joncțiune către Transnistria, nu au această capacitate militară”, a declarat Mircea Geoană, pentru B1 TV.

 

Mircea Geoană: „Trebuie să fim cu toții extrem de hotărâți în a susține Republica Moldova”

 

România trebuie să susțină puternic Republica Moldova, în continuare, a mai precizat potențialul candidat la prezidențiale.

„Pentru noi, pentru România și pentru NATO, este foarte important ca această retorică și acest război hibrid declanșat de Rusia cu toate pârghiile pe care le au în Moldova – și au și alte foarte multe cozi de topor acolo, au și multă influență, există și o parte a populației care încă cumpără retorica și intoxicarea de la Kremlin.

De aceea, trebuie să fim cu toții extrem de hotărâți în a susține Republica Moldova. NATO este partener cu Republica Moldova de 30 de ani. NATO și Uniunea Europeană suntem parteneri comuni cu Republica Moldova”, a continuat el, pentru sursa citată.

 

Mircea Geoană: „Pentru cetățenii Republicii Moldova, dacă vor să scape de sărăcie și de frică, acest moment a venit din nou”

 

Oficialul NATO crede că Republica Moldova merge pe drumul corect, al integrării în Uniunea Europeană (UE).

„Nu există decât o dată într-o generație șansa de a evada de la periferie. România a folosit această șansă (…).

Cu toate imperfecțiunile pe care le avem, cu toate problemele care încă sunt nerezolvate, România a făcut un salt gigantic de când suntem în structurile occidentale. Pentru cetățenii Republicii Moldova, dacă vor să scape de sărăcie și de frică, acest moment a venit din nou.

Șansa de a se integra în Uniunea Europeană este o șansă reală, alături de ucraineni, alături de georgieni, sperăm noi”, a explicat oficialul.