DNA a clasat dosarul fostului ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi

DNA a închis dosarul de trafic de influență al fostului ministru PNL al Transporturilor din Guvernul Ponta, Ovidiu Silaghi, după o urmărire penală de aproape 5 ani, pe motiv că "fapta nu există", scrie g4media.ro.

RomaniaTV.net
14 mai 2018, 08:13
DNA a clasat dosarul fostului ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi

Ovidiu Silaghi era acuzat că ar fi primit șpagă 200.000 de euro de la Nelu Iordache ca să nu îi rezilieze un contract cu Compania de autostrăzi.

„La data de 22 noiembrie 2012, învinuitul Silaghi Ovidiu Ioan a primit de la Iordache Nelu suma de 200.000 de euro, pentru a-și exercita influența asupra persoanelor cu funcții de decizie din cadrul CNADNR SA în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract, pentru a nu opri decontarea certificatelor intermediare de plată aferente contractelor aflate în procedură de aprobare și pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte”, arăta DNA la momentul începerii urmăririi penale, în 2013.

În plus, Silaghi era acuzat că i-ar fi cerut lui Nelu Iordache să deschidă linii aeriene Blue Air între Satu Mare și orașe europene, iar – în schimb – ministrul s-ar fi angajat că intervine la Compania de autostrăzi astfel încât plățile către compania lui Iordache, Romstrade, să nu aibă întârzieri.