Mihail Vlasov, urmărit penal pentru şantaj

Publicat: Joi, 15 Mai 2014 13:34 // Actualizat: Joi, 15 Mai 2014 14:19 // Sursa: romaniatv.net

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus începerea urmăririi penale față de Mihail Vlasov, avocat în cadrul Baroului Iași şi fost președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României. Mihail Vlasov este acuzat de șantaj, se arată într-un comunicat al DNA.

În ordonanța de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date și aspecte din care rezultă indicii rezonabile care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 5 mai 2014, Vlasov Mihail, folosindu-se de un înscris olograf, l-a amenințat pe președintele interimar al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), prin darea în vileag a unei prezumtive fapte de corupție ce ar fi compromițătoare pentru acesta, în scopul de a dobândi pentru sine un folos nepatrimonial, constând în evitarea tragerii la răspundere penală pentru faptele penale săvârșite în calitate de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, aspecte sesizate de noua conducere a instituției organelor de urmărire penală.

Concret, la data de 5 mai 2014, președintele interimar al CCIR a fost contactat telefonic de Vlasov Vanda, fiica lui Vlasov Mihail (care este inculpat, trimis în judecată în altă cauză) care, în aceeași zi, i-a înmânat un plic „sigilat”, comunicându-i că este din partea tatălui ei. Plicul conținea o scrisoare olografă scrisă și semnată de Vlasov Mihail.
 
Destinatarul afirmă că, după citirea scrisorii, s-a simțit amenințat, în sensul că i s-a creat o stare de temere, atât pentru sine cât și pentru familia sa, mai ales că la finalul scrisorii era specificat „n-aș vrea să sufere și copiii altuia”.
 
Anterior primirii scrisorii de amenințare, destinatarul, președintele interimar al CCIR ar fi fost contactat telefonic de mai multe ori de către Vlasov Mihail care i-ar fi spus, sub diverse forme, că „nu este bine ce face”, cu referire exactă la activitatea acestuia în cadrul și în exercițiul funcției pe care o deține la Camera de Comerț și Industrie a României. În opinia președintelui interimar, aceste amenințări directe ar fi în legătură cu demersurile făcute de forurile de conducere din C.C.I.R. după demiterea din funcția de președinte a lui Vlasov Mihail, privind atragerea răspunderii penale și patrimoniale a acestuia pentru faptele comise în timpul mandatului său.

La data de 15 mai 2014, lui Mihail Vlasov i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală de suspect și acuzațiile din prezentul dosar, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CCIR destinatar infracţiune Mihail Vlasov olograf şantaj vândă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 mai 20:40
...avocat în cadrul Baroului Iași şi fost președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României. Citește mai departe…

...
15 mai 14:17
...
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus efectuarea...
15 mai 13:51
...avocat în cadrul Baroului Iași şi fost președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României. Citește mai departe… ...
1
EUR
4.8297
RON
31 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H