DNA a deschis 28 de dosare la Primăria Capitalei şi la primăriile de sector

DNA a anuntat ca procurorii au deschis 28 de dosare care vizeaza presupuse infractiuni de coruptie savarsite de functionari din cadrul primariei Capitalei si a primariilor de sector. Reactia vine dupa o solicitare oficiala depusa de ziare.com.

15 oct. 2020, 12:47
DNA a deschis 28 de dosare la Primăria Capitalei şi la primăriile de sector

„In perioada 01 ianuarie – 08 octombrie 2020, pe rolul DNA – Structura Centrala au fost inregistrate 28 de dosare ce vizeaza presupuse infractiuni de coruptie (luare si dare de mita, trafic de influenta, etc.) si asimilate celor de coruptie (abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite, etc.) savarsite de functionari din cadrul primariei Capitalei si a primariilor de sector. In aceste cauze, in acest moment cercetarile se desfasoara doar cu privire la fapta, in rem,” este comunicatul DNA.

Şeful DNA aruncă BOMBA! Există dosare în lucru care vizează Primăria Capitalei şi primăriile de sector

Crin Bologa, procurorul-sef al DNA,dezvaluia, la inceputul lunii, ca exista astfel de dosare in instrumentarea procurorilor anticoruptie.

„Exista dosare in care se cerceteaza gestionarea banului public, inclusiv la primariile de sector si la Primaria Capitalei. Avand in vedere aceasta perioada a campaniei electorale, nu am vrut sa fim folositi in aceasta lupta electorala si in aceasta perioada am avut o comunicare publica mai redusa, dar nu si o activitate mai redusa. Am primit sesizari si de-o parte si de alta a spectrului politic, tocmai pentru a folosi Directia in aceasta lupta politica, iar noi am incercat cu tact sa nu fim implicati si sa nu influentam aceasta lupta politica”, declara Crin Bologa.

Florin Cîţu, după inspecţia de la Primăria Capitalei: „Primul raport finalizat la PMB a fost deja trimis la DNA”

Florin Citu, ministrul finantelor, a postat in seara zilei de luni, 12 octombrie, un anunt pe pagina personala de Facebook referitor la controalele facute la Primaria Bucuresti.

„Sa fie foarte clar pentru toata lumea: primul raport finalizat la PMB a fost deja trimis la DNA”, a anuntat Florin Citu.

Cu cateva ore mai devreme, acesta anuntase ca suma totala pe care inspectorii din Ministerul Finantelor au calculat-o, in urma controlului efectuat la Primaria Capitalei, ca fiind prejudiciu, este de aproximativ 200 de milioane de lei.