Florin Cîţu, după inspecţia de la Primăria Capitalei: „Primul raport finalizat la PMB a fost deja trimis la DNA”

Ministrul Finanţelor a anunţat prin intermediul unei postări pe Facebook faptul că primul raport al controlului făcut la Primăria Capitalei a fost trimis la procurorii DNA.

RomaniaTV.net
12 oct. 2020, 17:33
Florin Cîţu, după inspecţia de la Primăria Capitalei: „Primul raport finalizat la PMB a fost deja trimis la DNA”

Florin Cîţu a menţionat în cadrul unei declaraţii de presă făcute astăzi faptul că în urma controlului făcut de Ministerul Finanţelor la Primăria Capitalei au fost identificate mai multe nereguli grave. Ministrul susţine că ar fi vorba despre un prejudiciu de aproximativ 200 de milioane, echivalentul a 40 de milioane de euro.

Citeşte şi: Florin Cîţu anunţă că Inspecţia Economică a descoperit probleme mari la PMB

„Aş vrea să ştiţi situaţia reală a finanţelor Primăriei Municipiului Bucureşti, pentru că toţi trăim în acest oraş şi vrem să ştim cum au fost cheltuiţi banii în acest an. În primul rând, câteva informaţii generale. Veniturile Primăriei Municipiului Bucureşti în 2020 sunt undeva la 3,5 miliarde de lei. Acesta este bugetul, 3,5 miliarde de lei. Încasările în septembrie sunt la aproape 99%. Deci, au fost venituri la Primăria Municipiului Bucureşti”, a spus Florin Cîţu.

„Situația la datorii arată rău. Arată o administrare proastă a banului public. În acest moment, Primăria Municipiului București are datorii către Elcen și Radet de 837 milioane lei.”, a adăugat ministrul Finanţelor.

Gabriala Firea, fostul primar al Capitalei, a ironizat declaraţia lui Florin Cîţu, susţinând faptul că  „e de râs” ce spune acesta. „Si a gasit fapte, chiar prejudicii!!Din 2012!!! Sa-i spuna cineva cā mi-am inceput mandatul in 25 iulie 2016!!”