DNA a descins într-un cimitir din Pipera pentru a-l căuta pe Codruţ Marta

Procurorii DNA, însoţiţi de criminaliştii Poliţiei, au descins miercuri în cimitirul Pipera, unde au deshumat un mormânt în care ar fi avut indicii că s-ar afla rămăşiţele lui Codruţ Marta.

RomaniaTV.net
27 feb. 2020, 13:59
DNA a descins într-un cimitir din Pipera pentru a-l căuta pe Codruţ Marta

Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar la Fisc, a dispărut în 2012 şi de atunci este căutat de procurorii DNA pentru implicarea într-un dosar de mită. Marta şi Blejnar sunt bănuiţi că ar fi primit mită în valoare de câte 1,2 milioane de euro, pentru a-l proteja pe Radu Nemeş, care este condamnat pentru o evaziune de 57 de milioane de euro.

Procurorii ar fi avut indicii că într-un mormânt din cimitirul Sfântul Ilie, din Pipera, ar fi îngropat Marta, iar în acest sens au deshumat groapa respectivă şi au strâns toate rămăşiţele umane, urmând a le analiza şi a le compara ADN-ul cu cel al lui Marta din Sistemul Naţional de Date Genetic Judiciare.

Intrat în direct la România TV, Gigi Becali a comentat cazul.

„Nu mai căutaţi degeaba, Marta trăieşte, se ascunde pe undeva în Israel şi căutaţi degeaba. Să vă spun un lucru, când o să se prescrie faptele, o să apară Marta ca o floricică. El e bine mersi în Israel, pe un domeniu mare, are şi o vilă aşa”, a declarat Becali, care are şi el mai multe locuri de veci în cimitirul respectiv.

Dosarul lui Codruț Marta a fost instrumentat ani buni de procurorul Carmen Damian. Aceasta a făcut descoperiri uluitoare cu privire la traseul banilor ascunși de fostul șef de cabinei al lui Sorin Blejnar. Sume uriașe de bani, de ordinul milioanelor de euro au fost descoperiți în offshoruri. S-au făcut percheziții în străinătate, înclusiv în Monaco. Anchetatorii au suspectat că în spatele dispariției s-ar afla omul de afaceri israelian Elan Schwartzenberg, fostul soț al Mihaelei Rădulescu.

Citeşte şi: Reacţia lui CTP după PNL a anunţat susţinerea lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei: „Gabriela Firea nu mai poate dormi linştită”