DNA continuă cercetarea lui Viorel Hrebenciuc, Ilie Sârbu şi Dan Şova, într-un NOU DOSAR

Procurorii DNA Brașov au dispus disjungerea cauzei în ceea ce privește pe senatorii Ilie Sârbu și Dan Șova, precum și alte persoane, din dosarul în care a fost trimis în judecată Viorel Hrebenciuc, întrucât cercetările nu au fost finalizate din motive obiective până la momentul întocmirii rechizitoriului, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
23 ian. 2015, 12:03
DNA continuă cercetarea lui Viorel Hrebenciuc, Ilie Sârbu şi Dan Şova, într-un NOU DOSAR

Potrivit rechizitoriului prin care au fost trimiși în judecată Viorel Hrebenciuc, fiul său, Andrei, parlamentarii Ioan Adam și Tudor Chiuariu și alți inculpați pentru fapte privind retrocedarea unor mari suprafețe de pădure, cu privire la unele fapte cercetările nu au fost finalizate.

„Având în vedere faptul că cercetările nu au fost finalizate din motive obiective până la momentul întocmirii rechizitoriului cu privire la toate faptele și persoanele, nefiind lămurită, dincolo de orice îndoială, existența tuturor faptelor și contribuția tuturor persoanelor implicate, se va dispune disjungerea cauzei, formarea unui nou dosar și continuarea cercetărilor cu privire la: inculpatul Viorel Hrebenciuc, pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 47 Cod penal rap. la art. 13 din Legea nr. 78/2000 (faptă comisă în legătură cu suspectul Ilie Sârbu); art. 13 din Legea nr. 78/2000 (faptă comisă în legătură cu suspectul Dan Șova); art. 292 Cod penal rap. la art. 6 și art. 7 lit. a din Legea nr. 78/2000 (faptă comisă în legătură cu suspectul Dan Șova); (…) inculpatul Ilie Sârbu, pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 13 din Legea nr. 78/2000 și art. 367 alin. 1 Cod penal; inculpatul Dan Șova, pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 291 rap. la art. 6, art. 7 lit. a din Legea nr. 78/2000”, se arată în document.

De asemenea, a fost disjunsă și partea pentru inculpații Melinda Ordog, Gabriel Uță, Gheorghe Paltin Sturdza, Dan Costin Bengescu, Horațiu Hanganu, Aurel Pîslaru, Daniel Constantin Călugăr, Sorin Ion Iacob, Iosif Kadas, Ioan Mătășel, Aurel Olari, Andrei Potecă, Maria Daniela Velican, Victor Adrian Prodan, Nicolae Mergeani, Carmen Drăgoi, Al României Paul Philippe și A României Lia Georgia, Alina Carmen Ciocoiu, Gabriel Vlase, Viorel Gheorghe Ghelasă.

Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei, Tudor Chiuariu și Ioan Adam au fost trimiși în judecată de procurorii DNA în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Potrivit DNA, fostul deputat Viorel Hrebenciuc este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență și spălare a banilor, iar deputatul Ioan Adam este acuzat de instigare la abuz în serviciu, constituirea unui grup infracțional organizat, cumpărare de influență (3 infracțiuni).

De asemenea, au fost trimiși în judecată Lorand Andras Ordog, judecător în cadrul Tribunalului Covasna, Paltin Gheorghe Sturdza (beneficiarul retrocedării), Iosif Kadas, Constantin Bengescu, toți în stare de arest preventiv.

În stare de arest la domiciliu au fost deferiți justiției Andrei Hrebenciuc, Sorin Ion Iacob și Jănică Poenaru.

Totodată, au fost trimiși în judecată în libertate senatorul Tudor Chiuariu (constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălarea banilor), Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Călugăr, Ioan Mătășel, Gabriela Rodica Zaharia, Anca Roxana Adam (soția deputatului Ioan Adam, judecătoare la Tribunalul Brașov), Iulian Durlan (primar al comunei Căiuți, județul Bacău), Adam Crăciunescu (directorul general Romsilva).