DNA, acuzaţii-bombă pentru Tăriceanu: Spune că ar fi luat mită 800.000 de dolari și cere ridicarea imunității

DNA loveşte puternic în Călin Popescu Tăriceanu. Se pare că entitatea anticorupţie îi solicită preşedintelui Iohannis să formuleze cererea de efectuare a urmăririi penale în dosarul de corupție care îl vizează pe fostul premier.

11 ian. 2021, 14:24
DNA, acuzaţii-bombă pentru Tăriceanu: Spune că ar fi luat mită 800.000 de dolari și cere ridicarea imunității

DNA, acuzaţii-bombă pentru Tăriceanu. De altlfe, Senatul votase în iunie 2019 împotriva ridicării imunității. DNA arată că dosarul de luare de mită a fost deschis la solicitarea autorităților judiciare austriece și vizează obținerea de către șeful Senatului a 800.000 de dolari foloase necuvenite, potrivit G4media.

DNA, acuzaţii-bombă pentru Tăriceanu. Solicitare de urgenţă către Klaus Iohannis

Judecătorii vin cu acuzaţii la adresa lui Tăriceanu pentru că acesta ar fi primit cei 800.000 de dolari, reprezentând un comision de 10% din contract, în schimbul demersurilor sale pentru ca statul român să încheie mai multe acte adiționale la un contract al companiei austriece.

Compania despre care DNA susține că l-ar fi mituit pe Călin Popescu Tăriceanu cu 800.000 de dolari ar fi Fujitsu Siemens Computers GmbH Austria, potrivit unor surse judiciare. DNA arată într-un comunicat că Tăriceanu ar fi primit mită pentru încheierea unor contracte cu o firmă austriacă, fără a-i da însă numele. Fujitsu Siemens Computers GmbH Austria este firma care a distribuit licențele Microsoft în România.

Fujitsu Siemens GmbH Austria a mai fost în centrul unui scandal de corupție în România în 2014, când chiar conducerea companiei a făcut un denunț cu privire la fapte de corupție săvârșite de angajații din România în legătură cu încheierea și derularea contractului pentru licențele Microsoft din 2004 cu guvernul României. Informația a apărut în ordonanța DNA de începere a urmăririi penale într-un dosar de la acel moment și a fost citată de Agerpres.

De altfel, la finalul anului trecut Călin Popescu Tăriceanu a fist trimis în judecată pentru abuz în serviciu. În același dosar, a fost trimis în judecată și Marciu. Dosarul i-ar viza pe fostul preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), şi pe senatorul PSD de Giurgiu, Cristian Marciu, scrie G4Media.

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu, trimis în judecată pentru abuz în serviciu