Laura Kovesi: DNA are 7.000 de dosare la care lucrează 86 de procurori. Munca nu se va termina prea curând

Laura Codruta Kovesi, şefa DNA, a dezvăluit ca procurorii anticorupţie lucrează în prezent la aproape 7.000 de dosare şi că munca acestora "nu se va termina prea curând".

07 apr. 2015, 19:56
Laura Kovesi: DNA are 7.000 de dosare la care lucrează 86 de procurori. Munca nu se va termina prea curând

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat ca procurorii instrumenteaza aproape 7.000 de dosare, într-un interviu postat pe blogul jurnalistului Dan Cristian Turtutică.

Citeşte şi: Laura Kovesi: Nu îmi doresc să candidez la Preşedinţie. Vreau să-mi continui cariera în sistemul juridic

„Numărul dosarelor înregistrare la DNA este în creștere. Doar în primele trei luni ale anului 2015 am înregistrat peste 1.500 de dosare noi. Deci la cele 5.300 de dosare pe care le aveam la începutul lunii ianuarie s-au mai adăugat 1.500. Avem un stoc de aproape 7.000 de dosare, la care lucrează 86 de procurori. Tot ceea ce se vede că face DNA-ul se face cu 86 de procurori, ajutați în activitate cam de 190 de polițiști. Prin urmare, nu este adevărat că suntem mii de oameni în DNA. Sunt doar 86 de procurori și 190 de polițiști„, a dezvăluit Laura Kovesi.

Totodată, şefa DNA este de părere că explozia în volumul de activitate al instituţiei sale se datorează şi faptului că tot mai mulţi oameni vin şi fac denunţuri.

Citește și: TOPUL celor mai influente femei din România. Laura Codruţa Kovesi, pe primul loc

Sunt convinsă că nu se va termina prea curând. Cred că există două cauze care determină o explozie, dacă vreți, a volumului de activitate în DNA. Una dintre ele este creșterea încrederii în această structură pentru că sunt foarte mulți cetățeni care vin și depun sesizări penale la noi – numărul persoanelor care depun sesizări s-a majorat cu peste 75% față de anul anterior, deci este un semn. În al doilea rând, avem și foarte multe sesizări care vin de la alte instituții publice. Sunt convinsă că volumul dosarelor se va menţine și în acest an la un nivel destul de ridicat.„, a mai spus aceasta.