Procurorii cer mandat de arestare preventivă pentru avocata Ramona Joldes, reţinută pentru trafic de influenţă

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus reţinerea avocatei Ramona-Elena Joldes, din Baroul Bucureşti, pentru trafic de influenţă, potrivit unui comunicat transmis de instituţie şi citat de Agerpres.

RomaniaTV.net
29 apr. 2014, 06:51
Procurorii cer mandat de arestare preventivă pentru avocata Ramona Joldes, reţinută pentru trafic de influenţă

Procurorii DNA Timişoara cer mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele avocatei Ramona Elena Joldeş, reţinută pentru trafic de influenţă, aceasta fiind prezentată, marţi, magistraţilor Curţii de Apel Timişoara, arată un comunicat al instituţiei, citat de Agerpres.

‘Avocata a fost reţinută în noaptea de luni spre marţi, după ce a fost prinsă în flagrant primind suma de 12.000 lei de la denunţător’, a declarat Tamaş Schiffbeck, procuror-şef al DNA Timişoara.

Potrivit procurorilor, începând din anul 2008 persoana denunţătoare din prezenta cauză a formulat şi exercitat mai multe plângeri penale şi acţiuni civile care au fost concepute şi depuse la momentul respectiv de avocata Ramona Elena Joldeş. În 2009, aceasta i-a spus clientului său că adversarii din procese câştigă litigiile pe motiv că reprezentantul lor, un alt avocat, i-ar mitui pe magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzelor. În acest sens, avocata Joldeş Ramona Elena i-a sugerat clientului său că acelaşi lucru ar trebui să-l facă şi ei, pentru a se conforma unor aşa-zise ‘bune practici’ în Justiţie. Sugestia inculpatei nu a fost urmată la acel moment de o pretindere efectivă şi de remiteri a unor foloase, astfel că pâna în lunile februarie – martie 2013 nu a mai existat o continuare a acelei prime discuţii.

Potrivit comunicatului DNA, în perioada martie 2013 – aprilie 2014, avocata a pretins unui denunţător suma de 16.500 lei din care a primit 2.000 lei, promiţând că, prin influenţele pe care le are asupra unor judecători şi procurori învestiţi cu cauzele civile şi penale pe care acesta le are şi în schimbul sumelor de bani pe care le va remite acestora, va interveni în scopul soluţionării lor favorabile.

Inculpata Joldes a mai primit luni 12.000 lei de la denunţător, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.

DNA precizează că, în 2009, avocata i-a spus clientului său că adversarii din procese câştigă litigiile pe motiv că reprezentantul lor, un alt avocat, i-ar mitui pe magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzelor.

‘În acest sens, avocata Joldes i-a sugerat clientului său că acelaşi lucru ar trebui să-l facă şi ei, pentru a se conforma unor aşa-zise ‘bune practici’ în justiţie. Sugestia inculpatei nu a fost urmată la acel moment de o pretindere efectivă şi de remiteri ale unor foloase, astfel că, până în lunile februarie – martie 2013, nu a mai existat o continuare a acelei prime discuţii. Începând însă cu lunile februarie – martie 2013, inculpata Joldes a început să-l contacteze telefonic în mod insistent pe denunţător, solicitându-i să se întâlnească pentru a discuta despre situaţia dosarelor aflate în curs de soluţionare la diferite organe judiciare, penale ori civile’, au reţinut judecătorii.