DNA cere ARESTAREA deputatului Titi Holban

Procurorii DNA cer arestarea lui Titi Holban, deputat în Parlamentul României din partea UNPR, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

24 iun. 2014, 10:39
DNA cere ARESTAREA deputatului Titi Holban

„În conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constituţia României şi ale art. 195 alin. 1 şi 2 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al României cererea și referatul întocmit de procurorii anticorupţie, în vederea sesizării ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaţilor încuviințarea arestării preventive a deputatului Holban Titi pentru infracţiunea de trafic de influenţă”, se arată în comunicatul DNA.

Din probele analizate rezultă suspiciunea că faptele pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale, efectuarea urmăririi penale faţă de suspect şi punerea în mişcare a acţiunii penale constau în aceea că în luna ianuarie 2014, inculpatul Titi Holban, deputat în Parlamentul României, a promis unui denunțător, în schimbul sumei de 10.000 euro, sumă pe care a primit-o în două tranşe, că va interveni pe lângă o altă persoană, pentru ca acesta, la rândul ei, să intervină pe lângă un inspector cu funcţie de conducere la una dintre Direcţiile Regionale Antifraudă, astfel încât o societate administrată de un apropiat al denunţătorului să nu fie sancţionată în urma controlului efectuat de această instituţie.

„Cererea de încuviințare a arestării preventive a fost formulată având în vedere că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de Codul de procedură penală. Astfel, din probele administrate rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârşit o infracţiune de corupţie, iar privarea sa de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal. În acest sens, trebuie avută în vedere modalitatea săvârşirii faptelor şi rezonanţa acestora, astfel încât luarea măsurii preventive este necesară pentru a elimina temerea că organele judiciare nu reacţionează eficient împotriva unor persoane învinuite de săvârşirea unor infracţiuni de o gravitate deosebită. Cercetarea unor asemenea persoane în stare de libertate ar putea încuraja şi alte persoane să comită infracţiuni, având în vedere poziţia inculpatului şi natura faptelor de care este acuzat”, este menţionat în comunicat.

Citeşte şi Deputatul Titi Holban, URMĂRIT PENAL