DNA cere reaudierea a 39 de martori în dosarul Turceni-Rovinari, în care sunt judecaţi Victor Ponta şi Dan Şova

Procuror DNA a cerut, la termenul de luni, reaudierea a 39 de martori în dosarul Turceni-Rovinari, în care sunt judecaţi fostul premier Victor Ponta şi fostul ministru al Transporturilor, Dan Șova. ÎCCJ a rămas în pronuntare. Următorul termen a fost stabilit pentru 13 mai. 

RomaniaTV.net
04 mart. 2019, 15:58
DNA cere reaudierea a 39 de martori în dosarul Turceni-Rovinari, în care sunt judecaţi Victor Ponta şi Dan Şova

UPDATE. Ponta nu a fost prezent la proces, însă a transmis prin avocatul său că doreşte să fie audiat de completul format din cinci judecători. Ceilalţi inculpaţi au spus că nu mai vor să dea declaraţii.

Preşedintele completului de judecată a anunţat că amână procesul pentru 13 mai, pentru ca avocaţii să poată analiza motivele de apel ale DNA.

Victor Ponta a fost acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi spălare a banilor, dar a fost achitat de prima instanţă. Soluţii de achitare au primit şi ceilalţi inculpaţi, cu excepţia lui Dumitru Cristea, fostul director al Complexului Energetic Turceni. Cristea a primit 4 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu.

Procurorii susţin că, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatură, a obţinut de la SCA ″Şova şi Asociaţii″⁣ peste 181.000 lei, pentru presupuse activităţi efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.

„Astfel, la 30 august 2007, între SCA ‘Şova şi Asociaţii’, reprezentată de Şova, şi Cabinetul Individual de Avocat ‘Ponta Victor-Viorel’, reprezentat de Ponta, s-a încheiat o convenţie de conlucrare profesională, având ca obiect conlucrarea celor două părţi în dosarele de natură penală, de drept penal al afacerilor, precum şi în alte cauze în care se va ivi necesitatea. Convenţia s-a încheiat pe o perioadă nedeterminată. În convenţie s-a prevăzut ca pentru lucrările profesionale efectuate în conlucrare onorariile să fie încasate de societatea de avocaţi, iar avocatul Ponta să primească o sumă fixă de 2.000 de euro pentru care va emite o factură lunară. Prin procesul-verbal din 29 octombrie 2007, inculpaţii au hotărât suplimentarea cu 1.000 euro a onorariului cuvenit inculpatului Ponta pentru octombrie 2007 (lună în care Şova s-a înţeles cu Cristea Dumitru să încheie un contract de asistenţă juridică prevăzut cu comision de succes)”, susţinea DNA.