DNA cere ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu. Preşedintele Senatului este acuzat de luare de mită

Publicat: Miercuri, 07 Noiembrie 2018 18:49 // Actualizat: Miercuri, 07 Noiembrie 2018 22:06 // Sursa: romaniatv.net

Procurorul-şef al DNA a trimis procurorului general Augustin Lazăr un referat în vederea sesizării Senatului pentru formularea unei cereri de efectuare a urmăririi penale pentru infracţiunea de luare de mită presupus a fi săvârşită de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit unor surse România TV.

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, ar putea fi anchetat în dosarul Microsoft. Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului să aprobe urmărire penală a liderului ALDE, pentru fapte comise în calitate de premier. Tăriceanu este acuzat de luare de mită de procurorii anticorupţie, potrivit România TV.

CP Tăriceanu, despre acuzaţia de luare de mită: Cât am fost prim-ministru nu s-a făcut nicio plată către Microsoft. Sunt siderat

Călin Popescu Tăriceanu a mai fost cercetat de DNA pentru mărturie mincionoasă, dar a fost achitat în primă instanță. În 2016, procurorii DNA Braşov l-au trimis în judecată pe liderul ALDE pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, dosarul având legătură cu declaraţiile pe care acesta le-a dat în cauza privind retrocedarea presupus nelegală a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa.

Călin Popescu Tăriceanu, achitat în dosarul de la Înalta Curte, în care era acuzat de mărturie mincinoasă

Este vorba despre declaraţia pe care a dat-o la DNA Braşov la data de 15 aprilie 2016, în care "a menţionat în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre: - retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), - implicarea inculpaţilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare, - actele de vânzare–cumpărare vizând aceste bunuri", a anunţat, la acea vreme, DNA, printr-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, Călin Popescu Tăriceanu "a mai făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu relaţia avută cu inculpaţii Tal Silberstein, Andronic Dan Cătălin şi Truică Remus, în contextul menţionat mai sus, întâlnirile şi discuţiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacţionarea imobilelor menţionate mai sus şi modalitatea de dobândire şi valorificare a bunurilor revendicate".

Motivare sentinţă Tăriceanu. De ce a fost achitat şeful Senatului, acuzat de DNA de "mărturie mincinoasă"

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 nov 07:52
Răspunde | Votează email 0 email
ha,ha,ha
Pai a intrat si DNA-ul in campanie electorala!
1
EUR
4.7228
RON
16 Jun
noapte 18 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H