DNA: Darius Vâlcov i-a cerut deputatului Bărbulescu să distrugă probe din seiful lăsat spre păstrare

Publicat: Joi, 26 Martie 2015 12:44 // Actualizat: Joi, 26 Martie 2015 12:53 // Sursa: romaniatv.net

Darius Vâlcov i-a cerut deputatului Daniel Ionuț Bărbulescu să distrugă o serie de probe dintr-un seif pe care i-l lăsase spre păstrare, susţin procurorii DNA în referatul prin care cer arestarea preventivă a fostului ministru de Finanțe. Mai mult, în perioada în care era la conducerea ministerului Finanțelor, Darius Vâlcov se întâlnea cu complicii lui, îi instruia ce să spună la DNA și le promitea că va interveni pentru a bloca ancheta.

Darius Vâlcov a încercat să îi influenţeze pe inculpaţii ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ şi TIMOFTE PETRE BOGDAN, cărora le-a solicitat să distrugă documentele, hard disk-urile, care reflectau tranzacţiile fictive, se arată în referatul procurorilor DNA.

Conform declarațiilor lui Bărbulescu, Darius Vâlcov i-a cerut să distrugă ambalajele în care se aflau sumele de bani care proveneau din infracțiuni, dar și alte documente care conțineau înscrisuri olografe ale inculpatului cu privire la date calendaristice și sume de bani.

"Mi-a spus să îl deschid și să distrug ambalajele, respectiv pungi de plastic și de hârtie în care se aflau banii și eventualele documente, respectiv niște plicuri rupte pe care se afla un scris de mână (date calendaristice și sume de bani). M-am conformat solicitării lui Vâlcov Darius Bogdan și cu această ocazie am văzut că în seif se aflau sume de bani", se arată în declarația dată de Daniel Bărbulescu.

Darius Vâlcov mai este acuzat că ar fi încercat să influențeze și alte două persoane, care au calitate de inculpați în dosar.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Şi? Se duce el la puşcărie?
TIMOFTE BOGDAN PETRE: Şi zice că ar fi zis DARIUS: "Bă, dacă se ajunge la nu ştiu ce...", cu o lacrimă aşa în colţ s-a întors și a zis "Eu mi le asum pe toate. Nu o să vă las pe niciunu".
TIMOFTE BOGDAN PETRE: Decât atâta i-am spus aseară când m-am despărţit de el: Fraţilor, gândiţi-vă bine, nu sunt numai eu, pulifriciu'. Suntem toţi. O luăm toţi. Da? Nu uitaţi că am doi copii.

În plus, aflând de un control al Direcției Generale Antifraudă Fiscală solicitat de DNA, Vâlcov l-ar fi asigurat pe inculpatul Lucian-Petruț Șușală că va interveni pe lângă șeful echipei de control, pentru a influența rezultatul verificărilor.

Fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov, reținut pentru 24 de ore de procurorii anticorupție, va fi prezentat joi la Înalta Curte de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub acuzația de trafic de influență.

Potrivit DNA, în anul 2009, Darius Vâlcov a primit, în calitate de primar al municipiului Slatina, două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul SC Tehnologica Radion, pentru a acorda acestei firme contracte publice pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești. Faptele ar fi fost săvârșite în perioada 2009 — 2013.

Darius Vâlcov este cercetat și într-un alt dosar penal, în care este acuzat că, începând cu anul 2011, a efectuat operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția de primar, senator și ministru, utilizând informații obținute în virtutea funcțiilor publice, în legătură cu o firmă de cadastru, una de contabilitate și un birou de avocatură, firme pe care le deținea în fapt și pe care le administra prin interpuși.

loading...
7 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 mar 22:31
...intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri. CITEŞTE ŞI DNA: Darius Vâlcov i-a cerut deputatului Bărbulescu să distrugă probe din seiful lăsat spre păstrare DNA a cerut arestarea lui DARIUS...
26 mar 14:47
...procurorii DNA în referatul prin care cer arestarea preventivă a fostului ministru de Finanțe. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
26 mar 13:27
Răspunde | Votează email 0 email
Alin
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastră! NU este necesara niciun fel de experiență! Oferim curs gratuit și complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piața naționala și mondiala. Plata câștigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucrează part-time (în timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima și dorința de a învăța ceva absolut nou și de viitor. Va oferim alte detalii după ce trimiteți textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
26 mar 13:10
...Darius Vâlcov i-a cerut deputatului Daniel Ionuț Bărbulescu să distrugă o serie de probe dintr-un seif pe care i-l lăsase … mai mult Citeste articolul la sursa: ...
26 mar 13:03
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
26 mar 12:57
...spre păstrare, susţin procurorii DNA în referatul prin care cer arestarea preventivă a fostului ministru de Finanțe. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
26 mar 12:56
...DNA în referatul prin care cer arestarea preventivă a fostului ministru de Finanțe. Citește mai departe… : DNA: Darius Vâlcov i-a cerut deputatului Bărbulescu să...
1
EUR
4.7764
RON
06 Dec
noapte -3 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H