DNA, după verificările procurorilor SIIJ la Ploieşti: Nu există „camere speciale” unde s-ar aplica diverse „tratamente”

DNA transmite că la nivelul instuției nu există "camere speciale", in care s-ar aplica "anumite tratamente", catalogând informatiile din spațiul public drept "alegații ale unei persoane", care "nu au suport în realitate".

RomaniaTV.net
16 apr. 2019, 14:22
DNA, după verificările procurorilor SIIJ la Ploieşti: Nu există „camere speciale” unde s-ar aplica diverse „tratamente”

„Cu referire la informațiile false vehiculate în spațiul public care acreditează ideea existenței în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești a unei „camere de tortură”, Biroul de Informare și Relații Publice face următoarele precizări:
În cadrul Direcției Naționale Anticorupție nu există amenajate presupuse „camere speciale” unde, asupra unor persoane, s-ar aplica diverse „tratamente”.
Informațiile respective, bazate strict pe alegații ale unei persoane prezentate ca fiind certe, nu au suport în realitate, singurul lor rol fiind acela doar de a decredibiliza activitatea Direcției Naționale Anticorupție”, se arată într-un comunicat al DNA.

Reacţia instituţiei vine după ce România TV a anunţat că procurori de la Secţia de investigare a infracțiunilor din justiție au mers, luni, la DNA Ploieşti pentru a face verificări după ce mai multe persoane anchetate au vorbit despre „o cameră secretă” folosită de procurori pentru a constrânge martorii să facă denunțuri. La acţiunea de la DNA Ploieşti participă şi procurorul Adina Florea. 

Procurorii SIIJ au pornit ancheta după ce un martor a declarat că procurorii de la DNA Ploieşti l-au sechestrat, l-au băgat într-o cameră unde a fost lăsat fără apă şi mancare şi nici nu a avut acces la toaletă timp de aproape 8 ore. Procurorii Secţiei speciale au vrut să verifice dacă această cameră descrisă de martor există sau nu.