DNA explică de ce au apărut Klaus Iohannis şi Rareş Bogdan în referatul de arestare a lui Vanghelie

Procurorii DNA au explicat de ce au apărut numele preşedintelui Klaus Iohannis şi cel al realizatorului TV Rareş Bogdan în referatul de arestare a primarului Marian Vanghelie, inaintat de procurorii anticorupţie instanţei supreme. Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în dosarul în care este acuzat de luare de mită pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5.

RomaniaTV.net
14 mart. 2015, 12:06
DNA explică de ce au apărut Klaus Iohannis şi Rareş Bogdan în referatul de arestare a lui Vanghelie

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) precizează că apariţia numelor lui Klaus Iohannis şi cel al lui Rareş Bogdan în referatul de arestare a lui Marian Vanghelie „este impusă de dispoziţiile legale”

„În cursul urmăririi penale, organul de cercetare strânge și administrează “orice element de fapt care servește la constatarea existenței sau inexistenței unei infracțiuni, la identificarea persoanei care a săvârșit-o și la cunoașterea împrejurărilor necesare pentru justa soluționare a cauzei și care contribuie la aflarea adevărului în procesul penal”, conform art. 97 din Codul de Procedură Penală”, precizează procurorii DNA într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: STENOGRAME în dosarul lui Vanghelie. Primarul se lăuda că ţine legătura cu Iohannis prin Rareş Bogdan

„Potrivit dispozițiilor legale, procurorul trebuie să indice și să motiveze în cuprinsul referatului prin care propune o măsură preventivă cazul prevăzut de lege care impune arestarea preventivă a inculpatului. Încercarea de a determina o persoană să dea declarații nereale organelor judiciare, promițându-i că va interveni pentru închiderea dosarului și indicând persoanele la care urma să se facă intervenția pentru a face afirmațiile credibile, reprezintă un caz de arestare potrivit art. 223 alin. 1 lit. b din Codul de Procedură Penală. În acest context, prezentarea în cuprinsul referatului a unor afirmații ale inculpatului, care cuprind elemente esențiale pentru soluționarea propunerii de arestare, este impusă de dispozițiile legale menționate”, se mai arată în comunicat.

Citeşte şi: Interceptări DNA. Vanghelie: I-am dat lui Rareş Bogdan 350.000 de euro la pungă

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost interceptat de procurorii DNA în timp ce îi spunea unei persoane apropiate că poate interveni la Klaus Iohannis, prin intermediul realizatorului TV Rareş Bogdan pentru a-l ajuta cu dosarul penal, susținând că președintele are nevoie de el să facă majoritatea în Senat.

În replică, realizatorul TV a scris pe Facebook că „nu am niciun fel de rol in construirea de majoritati parlamentare”.

Pot sa il informez pe distinsul procuror, si pe toti cei interesati, ca ULTIMA OARA cand m-am intalnit cu persoana la care ei spun ca as fi legatura pentru constituirea majoritatii a fost exact pe data de 22 ianuarie, adica in urma cu aproape 7 saptamani!! De atunci nu am vorbit nici macar la telefon.

Cum pot sa ne bage pe mine si pe omul acela, mult mai important decat mine, in rahatul lor? In nimicnicia lor! In potlogariile lor!

Este o minciuna sfruntata, extrem de usor de demontat, care incearca sa ridice miza dosarului „Vanghelie” si sa puna presiune pe magistrati prin introducerea in ecuatie a unui jurnalist pe val, cu toata modestia subsemnatul, si a unui politician pe val. O mizerie fara margini!”, a scris Rareş Bogdan.

Citeşte şi: O parte din şpaga primită de Vanghelie a ajuns la OTV şi B1