DNA extinde urmărirea penală faţă de Tudor Chiuariu. Suspectează o nouă infracţiune de trafic de influenţă

Publicat: Joi, 15 Ianuarie 2015 19:11 // Actualizat: Joi, 15 Ianuarie 2015 19:17 // Sursa: romaniatv.net

Procurorii DNA Brașov au dispus extinderea urmăririi penale față de senatorul Tudor Chiuariu pentru o altă infracțiune de trafic de influență.

Foto: juridice.ro

Marţi, Tudor Chiuariu s-a autosuspendat din PNL. Decizia deputatului PNL vine după s-a început urmărirea sa penală şi a fost pus sub control judiciar în dosarul lui Viorel Hrebenciuc privind retrocedările ilegale de păduri. 

Chiuariu este acuzat de procurorii DNA de trafic de influenţă şi spălare de bani. Senatorul ar fi urmat să primească 2,5 milioane de euro pentru a interveni la funcţionari ai unor instituţii din Bacău.

Andrei Hrebenciuc, audiat la DNA în dosarul retrocedării ilegale de păduri

Procurorii DNA Braşov susţin că, în contextul demersurilor infracţionale depuse pentru retrocedarea unor mari suprafeţe de teren forestier către Paltin Sturdza, în noiembrie 2012, Ioan Gheorghe Varga şi Daniel Constantin Călugăr s-au înţeles cu Tudor Chiuariu să primească suma de 2.5 milioane de euro pentru a interveni pe lângă funcţionarii publici ai Comisiei Judeţene de aplicare a legilor fondului funciar din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Bacău, RNP Romsilva - Direcţiei Silvice Bacău şi OCPI Bacău. Decizia avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra suprafeţei de 43.227 dctare de teren forestier ce a aparţinut fostului Domeniu Ghica-Comăneşti.

Ulterior, susţin anchetatorii, cumpărarea de influenţă a fost disimulată prin încheierea unui contract de asistenţă juridică, potrivit căruia suma de două milioane de euro urma să îi fie plătită lui Chiuariu cu titlu de onorariu fix şi 500.000 de euro

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dna procurori DNA trafic de influenţă Tudor Chiuariu urmărire penală
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 ian 19:55
...de senatorul Tudor Chiuariu pentru o altă infracțiune de trafic de influență. Citește mai departe… …read more ...
15 ian 19:28
... .recentcomments a{display:inline !important;padding:0 !important;margin:0 !important;}
ultimele stiri


Just another WordPress...
1
EUR
4.8422
RON
25 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H