DNA s-a autosesizat după dezvăluirile de la România TV privind abuzurile procurorului Negulescu. Procurorii au deschis o anchetă

După ce România TV a difuzat joi seara o nouă înregistrare cu procurorul Mircea Negulescu, în care acesta îi cerea unui denunţător să scrie o declaraţie împotriva lui Sebastian Ghiţă, DNA Ploieşti a deschis un dosar penal.

22 sept. 2017, 10:29
DNA s-a autosesizat după dezvăluirile de la România TV privind abuzurile procurorului Negulescu. Procurorii au deschis o anchetă

Dosarul deschis de DNA Ploieşti are legătură cu dezvăluirile făcute de Andreea Cosma la România TV, într-un interviu acordat lui Victor Ciutacu. Atât Andreea Cosma, cât și fratele ei, fostul deputat Vlad Cosma, au fost citați la DNA după ce a fost făcut public modul în care fabrica dosarele procurorul Mircea Negulescu, zis „Portocală”.

Citeşte şi Cum dicta Portocală „note informative” ofiţerilor SRI

A inceput sa santajeze angajatele de la notar ca le arunca in puscarie daca nu fac denunţuri impotriva mea. Eu nu am mai putut sa lucrez cu secretara mea pentru ca i-a dat control judiciar. Dupa inca doua luni mi-a dat un control judiciar motivand ca el este gelos si nu mai ma lasa sa ma deplasez decat pe ruta Bucuresti- Ploiesti„, a povestit Andreea Cosma. „Dupa ce mi-a facut acest dosar am fost chemata si mi s-a spus ca as putea sa fac un denunt impotriva lui Sebastian Ghita. I-am spus ca nu pot sa faca asa ceva ca nu cunosc nimic despre Sebi Ghita. Mi-a spus ca daca fac un denunt impotriva lui Ghita mi se schimba acuzatiile. Ghita a fost client al biroului notarial si am o parere foarte buna despre el. Avea o obsesie pentru Sebastian Ghita. Voia sa avanseze„, a adăugat aceasta.

Chemarea celor doi se petrece în contextul în care, susțin surse judiciare, DNA a început cercetările împotriva procurorului Mircea Negulescu, potivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi Noi înregistrări explozive cu procurorul Negulescu. Sunt cele mai şocante de până acum VIDEO

Amănunte din activitatea procurorului „Portocală” au fost oferite şi joi seara de România TV, când a fost difuzată o înregistrare cu un martor, în care sunt evidente ilegalităţile şi abuzurile comise de acesta în timpul anchetelor.