DOAR 1% din oameni au această ABILITATE. Vezi dacă te afli printre CEI ALEŞI

Cei mai mulţi oameni pot vizualiza calendarul anului viitor într-un mod vag, dar pentru unele persoane imaginea este mult mai clară.

26 dec. 2017, 16:05
DOAR 1% din oameni au această ABILITATE. Vezi dacă te afli printre CEI ALEŞI

Majoritatea oamenilor pot vizualiza calendarul anului viitor într-un mod vag, dar pentru unele persoane imaginea este mult mai clară.

A făcut o POZĂ NORMALĂ cu fiul său. Când s-a uitat la fotografie a văzut un DETALIU ŞOCANT

Aproximativ 1% din populaţie deţine o abilitate stranie, numită ,,sinestezia calendarului”, ceea ce înseamnă că pot vizualiza cu detalii clare calendarul elaborat al lunilor anului. De exemplu, o femeie poate vizualiza lunile viitoare sub forma unui „V” simetric. O altă femeie vizualizează calendarul sub forma unui cerc, luna decembrie trecând pe lângă corpul său indiferent de ce lună a anului este de fapt, scrie sciencealert.com.

Pentru prima dată, cercetătorii au reuşit să demostreze că aceste imagini nu sunt doar mentale, uneori fiind mult mai reale. Descoperirea i-ar putea ajuta să înţeleagă modul în care creierul percepe timpul.

„Experimentele noastre ne furnizează, pentru prima dată, o dovadă clară a veridicităţii fenomenului ca fiind natural”, a declarat echipa din cadrul Universitatăţii  California din San Diego.