Doar 33 dintre cei 54 de candidaţi admişi s-au prezentat la proba scrisă a concursului de directori ai CAS-urilor judeţene

Preşedintele CNAS, Adrian Gheorghe, anunţă că doar 33 dintre cei 54 de candidaţi admişi pentru proba scrisă a concursului de directori ai CAS-urilor judeţene s-au prezentat, joi, la examen. Pentru judeţele în care nu au exitat candidaţi sau unde posturile nu vor fi ocupate n urma actualului concurs procedura va fi reluată ”în cel mai scrut timp”.

06 mai 2021, 19:13
Doar 33 dintre cei 54 de candidaţi admişi s-au prezentat la proba scrisă a concursului de directori ai CAS-urilor judeţene

Adrian Gheorghe a anunţat, joi, referitor la concursul de directori ai CAS-urilor judeţene, că au existat 60 de candidaţi care şi-au depus dosarul pentru concurs, iar în urma selecţiei dosarului au fost admişi la proba scrisă 54 de candidaţi, dintre care s-au prezentat doar 33.

”Dintre aceştia, s-au prezentat 33 de candidaţi. Prin urmare, în acest moment sunt 20 de Case de Asigurări de Sănătate despre care ştim sigur că postul de director general nu se va ocupa în urma acestui concurs. La două Case de Asigurări de Săntate nu s-a scospostul la concurs, la alte trei nu s-a înscris niciun candidat, la o casă s-a înscris un candidat, dar care nu a trecut de selecţia dosarelor, iar la 14 case s-a înscris cel puţin un candidat care putea participa la proba scrisă, însă nu s-au prezentat”, a declarat, joi, Adrian Gheorghe, într-un mesaj video postat pe pagina de Facebook a CNAS, conform News.ro.

Acesta a explicat că candidaţii au sosit la locaţie în jurul orei 8.30, au trecut prin filtrul epidemiologic şi au efectuat un control corporal cu detector de metale la intrarea în sala de examen.

Au fost elaborate două varante de subiecte, iar unul dintre candidaţi, de faţă cu toată lumea, a extras una dintre cele două variante.

Concursul se va repeta, după ce doar 33 de candidaţi s-au prezentat la primul test

Adrian Gheorghe a explicat că titlurile din Bibliografia de concurs au fost trase la sorţi de către comisia de concurs şi apoi, pe baza acstor titluri, s-au elaborate subiectele, astfel încăt să nu existe suspiciuni cu privier la elaborarea subiectelor.

”În cel mai scurt timp, vom publica şi procedura de scoatere la concurs a posturilor pentru celelalte Case de Asigurări de Sănătate care nu au putut fi ocupate în urma prezentului concurs”, a mai anunţat Adrian Gheorghe.

Proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director al Casei de Asigurări de Sănătate din 35 de judeţe şi din Bucureşti, precum şi al Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti a avut loc, joi, în amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Citeşte şi: Şase linii de autobuz vor circula non-stop pentru Maratonul de vaccinare în Bucureşti. Nicuşor Dan anunţă noi măsuri pentru impulsionarea imunizării anti-COVID