Doar 51 de sirene dintre cele 77 aflate în proprietatea primăriilor din Capitală sunt funcţionale

Din totalul celor 77 de sirene centralizate, cu acționare automatizată, care aparțin Primăriei Municipiului București și primăriilor de sector, doar 51 sunt funcționale, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISUBIF).

02 aug. 2017, 11:27
Doar 51 de sirene dintre cele 77 aflate în proprietatea primăriilor din Capitală sunt funcţionale

„ISUBIF a verificat astăzi în teren, prin sondaj, funcționarea a peste 25 de sirene din municipiul București și județul Ilfov, rezultatul fiind următorul: 18 verificate în București (3 funcționale, 15 nefuncționale), respectiv 8 verificate în Ilfov (6 funcționale, 2 nefuncționale)”, se arată într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, unele dintre sirenele centralizate, cu acționare automatizată de la ISUBIF, care la precedentul exercițiu au funcționat, nu au putut fi acționate din motive tehnice, care urmează a fi stabilite de proprietarii acestora.

Totodată, în localitatea Buftea au fost introduse sirene noi, după exercițiul PROCIV, care pot fi acționate de la ISUBIF.

De asemenea, la nivelul Sectoarelor 2-4 au fost luate măsuri pentru remedierea/îmbunătățirea sistemului de alarmare publică prin intermediul sirenelor, în prezent fiind în desfășurare aceste activități.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat că va desfășura începând din august, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în toate județele, exerciții pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale.

Sirenele vor fi acționate între orele 10,00 și 11,00. Simulările au început miercuri, 2 august, și au vizat atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat (simultan), dar și a celor cu acționare locală.