Doar pentru gamerii profesionişti! 3 Motive pentru a investi într-un scaun de gaming

În ultimul deceniu industria jocurilor video s-a dezvoltat exponențial. Terminalele special create pentru amatorii de jocuri video au ajuns la un nivel pe care acum zece ani nici măcar nu puteam să ni-l imaginăm, iar jocuri cu cerințe din ce în ce mai mari continuă să apară. Și asta nu este tot! Pe lângă tehnologie, pentru a putea deveni un gamer profesionist, în ziua de astăzi mai sunt necesare și elemente auxiliare, precum piesele de mobilier special create pentru a asigura un confort sporit și o atmosferă ce promovează concentrarea. Un astfel de exemplu sunt scaunele ergonomice de gaming în care orice iubitor de jocuri ar trebui să investească dacă dorește să treacă de la amator la nivelul următor.

RomaniaTV.net
13 feb. 2020, 08:27
Doar pentru gamerii profesionişti! 3 Motive pentru a investi într-un scaun de gaming

Cum influențează un scaun ergonomic modul de a practica jocuri video?

#1 Oferă un confort sporit

Una principalele diferențe dintre un gamer amator și unul profesionist este timpul petrecut în fața calculatorului. Când distracția se transformă în meserie, nouă sau zece ore de jocuri video pe zi se transformă din excepție în rutină. De aceea, asigurarea unui grad sporit de confort este o condiție esențială și în cazul gamerilor se poate realiza doar prin investiția într-un scaun ergonomic profesional. Confortul din timpul practicării jocurilor video asigură o putere mai mare de concentrare, dar și posibilitatea de a efectua comenzi mai rapide, un lucru foarte important pentru jocurile cu o acțiune foarte dinamică.

 

#2 Susțin coloana vertebrală

 Pentru gameri, o poziție corectă a coloanei vertebrale nu este importantă doar pentru sănătate, ci și pentru creșterea puterii de concentrare. În poziție șezândă, coloana vertebrală trebuie să fie perpendiculară pe suprafața scaunului, iar gâtul să fie susținut astfel încât jucătorul să nu simtă nevoia de a se apleca în față, păstrându-și în permanență privirea la ecran. O astfel de poziție crește substanțial performanțele deoarece îmbunătățește vizibilitatea, ajută corpul să se relaxeze, dar și oferă o multă libertate de mișcare.

 

#3 Previn apariția bolilor de sânge

Unul din principalele motive ale apariției trombozelor vasculare este statul pe scaun. Mai ales în partea inferioară a corpului, dacă scaunul nu oferă suficientă susținere pot apărea cheaguri de sânge care să obstrucționeze circulația sangvină și să conducă la probleme grave de sănătate. Pentru prevenirea unor astfel de afecțiuni, medicii recomandă un program strict de exerciții fizice pe care să-l respecte nu doar persoanele cu predispoziție la bolile de sânge, ci și cele cu un tonus bun, care petrec mult timp așezate la birou. Dar studiile de specialitate au demonstrat că statul pe scaun nu numai că promovează afecțiunile vasculare, dar anulează și efectele pozitive ale antrenamentului. De aceea, singura soluție cu adevărat viabilă pentru gameri și alte persoane ale căror meserii le obligă să petreacă timp îndelungat în poziție șezândă este investiția într-un scaun ergonomic profesional care să le îmbunătățească circulația sângelui.

 

Care este diferența dintre un scaun de gaming ergonomic și unul obișnuit?

Pe piața pieselor de mobilier există foarte multe scaune promovate ca scaune ergonomice de birou sau de gaming. Însă pentru a putea fi considerat ergonomic, un scaun birou trebuie să îndeplinească anumite cerințe. În primul rând, el trebuie să fie foarte rezistent, dar și flexibil pentru a nu solicita corpul și a permite mișcări ample. iar în al doilea rând, să ofere suport nu doar spatelui, ci și membrelor, gâtului și capului, iar materialul din care este fabricat să lase pielea să respire.

Cu toate că nu sunt cele mai ieftine scaune de pe piață, jucătorii profesioniști ar trebui să urmărească să investească doar în scaune gaming ergonomice premium. Inițial, investiția în astfel de piese de mobilier este destul de costisitoare, dar datorită modului în care sunt fabricate și a avantajelor pe care le oferă, astfel de bunuri de înaltă calitate sunt foarte profitabile pe termen lung.

În România, scaune de gaming profesionale se pot achiziționa de la magazinul online ergohuman.ro. La Ergohuman există o gamă largă de scaune ergonomice atât pentru gamerii profesioniști, cât și pentru birourile în care se pune un accent deosebit pe confort și productivitate. Câteva din brandurile comercializate pe acest site sunt Ergohuman din Marea Britanie, GTCHAIR din SUA și Olivo&Groppo din Italia, iar din totalitatea de clienți fac parte atât persoane fizice, cât și persoane juridice, în special din industria IT. Scaunele Ergohuman sunt scaune cu adevărat ergonomice care asigură fără excepție toate cele trei beneficii enumerate mai sus, iar pentru gamerii care nu mai privesc de mult jocurile video doar ca niște jocuri sunt cea mai bună investiție pe care o pot face pentru consolidarea carierei.