Dobriţoiu: Am cerut o analiză a impactului privind transferul serviciului 112 în subordinea MAI

Senatorii din Comisia pentru apărare i-au solicitat şefului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Marcel Opriş, să prezinte, într-o viitoare şedinţă a Comisiei, o analiză de impact economico-financiar a posibilităţii ca serviciul 112 să treacă din subordinea STS în cea a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
23 apr. 2014, 13:44
Dobriţoiu: Am cerut o analiză a impactului privind transferul serviciului 112 în subordinea MAI

Potrivit preşedintelui Comisiei, Corneliu Dobriţoiu, după acest studiu de impact, senatorii acestui for vor adopta o decizie cu privire la oportunitatea acestui transfer.

‘Am discutat despre serviciul 112, despre ce a presupus acest serviciu şi despre cum a ajuns acest serviciu să fie coordonat de STS. I-am solicitat domnului Opriş să pregătească, pentru următoarea şedinţă, o analiză de impact economico-financiar şi din perspectivă operaţională privind subordonarea unor componente ale Serviciului altor instituţii, adică 112 (să fie trecut în subordinea MAI – n.r.)’, a spus liberalul.

El a precizat că, în timpul discuţiilor, Marcel Opriş a punctat necesitatea ‘de a nu strica ceva ce funcţionează deocamdată (serviciul 112 – n.red.)’.

‘Nu numai componenta financiară ne interesează, ci şi eficienţa operativă a Serviciului pentru că dacă se vor aduce atingeri grave funcţionării coerente a serviciului 112, atunci putem avea de-a face cu dezastre. Dacă 112 ar avea sincope de funcţionare 24 de ore, am putea avea foarte mulţi morţi numai la nivelul Bucureştiului. (…) Noi am cerut o analiză de impact dacă serviciul 112 se mută acolo (la MAI – n.r.) fiindcă e vorba de mutarea unei infrastructuri în alt loc, de perspectiva personalului pentru că cei care deservesc la ora actuală serviciul 112 din structura STS s-ar putea să migreze spre alte structuri. Eu pot să mut o arhitectură dintr-o parte în alta, dar asta înseamnă că trebuie să îi asigur funcţionarea pe perioada transferului’, a adăugat Dobriţoiu.