Dobriţoiu spulberă varianta unei noi SUSPENDĂRI a preşedintelui. De ce nu poate fi acuzat Băsescu de trădare

Preşedintele comisiei de apărare a Senatului, liberalul Corneliu Dobriţoiu, a explicat de ce nu poate fi suspendat Traian Băsescu în urma scandalului Bercea Mondial.

RomaniaTV.net
23 iun. 2014, 14:50
Dobriţoiu spulberă varianta unei noi SUSPENDĂRI a preşedintelui. De ce nu poate fi acuzat Băsescu de trădare

Într-un articol prezentat de Gândul, el a explicat şi care ar putea fi măsurile luate în urma raportului SPP prezentat în faţa comisiei de apărare.

Membrii comisiei de apărare a Senatului se vor reuni marţi pentru a-i audia pe reprezentanţii Serviciului de Pază şi Protecţia. La propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu, SPP va prezenta poziţia oficială privind informările, dacă acestea au existat, în scandalul Bercea Mondial – Mircea Băsescu, raportul final al comisiei de apărare urmând a fi dat abia săptămâna viitoare.

Totodată, preşedintele comisiei de apărare, Corneliu Dobriţoiu, a precizat că, dacă din raportul final va reieşi faptul că Traian Băsescu ştia despre cazul fratelui său, tot nu există un fundament pentru o suspendare a preşedintelui.

”Nici vorbă. Pentru că preşedintele nu a încălcat Constituţia, sunt nişte evidenţe, şi nici nu a comis un act de trădare. Mai departe, probabil Parlamentul va elabora o declaraţie politică având în vedere faptul că Parlamentul este o instituţie independente”, a declarat Dobriţoiu.

În caz contrar, dacă va reieşi faptul că respectivele informări nu au existat, conducerea SPP va trebui să dea socoteală.

”Nu pot să anticipez care va fi poziţia SPP, bănuiesc că şi-au făcut treaba. Dacă se va constata că SPP nu şi-a desfăşurat activitatea conform atribuţiilor sale, atunci vom solicita măsuri administrative în consecinţă. Noi nu avem capacitatea să demitem pe cineva, dar solicităm ca problema să fie analizată în cadrul CSAT pentru o decizie”, a mai spus liberalul.