Doctori şi asistente atacaţi cu pietre de localnicii furioşi. Echipele medicale veniseră să consulte rudele unui pacient cu coronavirus

Imagini incredibile au fost surprinse în Indore, India, unde o mulţime furiasă i-a alungat cu pietre pe medicii care încercau să descopere care dintre membrii comunităţii sunt infectaţi cu noul coronavirus.

02 apr. 2020, 13:44
Doctori şi asistente atacaţi cu pietre de localnicii furioşi. Echipele medicale veniseră să consulte rudele unui pacient cu coronavirus

Pe imagini se vede cum doi lucrători din domeniul sănătății, care purtau echipament complet de protecție, fug pentru a-şi salva viaţa, în timp ce gloata aleargă în urma lor furioasă, pe o alee îngustă din districtul Tattpatti Bakhal din Indore.

Citeşte şi Ambasadoare moartă din cauza coronavirusului. Decesul s-a produs joi, la Beirut

Localnicii supărați au aruncat în cadrele medicale cu tot ce au avut la îndemână, inclusiv pietre şi alte obiecte contondente. Două doctoriţe au fost rănite în atac, ele fiind salvate de lucrătorii în poliție. „Căutam în zonă un suspect de coronavirus când oamenii au începiut să devină furioşi şi să ne atace cu pietre„, a povestit unul dintre medici.

Surse locale au declarat că atacul ar fi fost cauzat de neînțelegeri cu privire la răspândirea și tratamentul coronavirusului. Ofițerii de la secția de poliție din Chhatripura au declarat că au fost arestate patru persoane.