Doctoriță de la Spitalul Județean Pitești, arestată pentru o cutie de bomboane și cafea! Pensiona ilegal zeci de persoane pentru mici atenții

Doctorița șpăgară de la Spitalul Județean Pitești a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Diabetologul Liliana Berca este acuzată de luare de mită după ce ani de zile a primit diverse ”cadouri” din partea pacienților.

10 nov. 2022, 18:53
Doctoriță de la Spitalul Județean Pitești, arestată pentru o cutie de bomboane și cafea! Pensiona ilegal zeci de persoane pentru mici atenții

Judecătorii de la Tribunalul Argeș au hotărât joi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a medicului Liliana Berca. Diabetologul este acuzat de luare de mită după ce a primit diverse ”cadouri” din partea pacienților săi.

Citește și Satul din România unde au mai rămas doar zece familii. Drama bătrânilor care nu au cabinet medical la îndemână

Liliana Berca este angajata Spitalului Județean de Urgență Pitești și potrivit procurorilor DNA, ea nu se află la prima abatere de acest gen. Se pare că medicul ar fi primit până în prezent, mită de la cel puțin 20 de pacienți.

„Până în prezent, din probatoriul administrat, rezultă că medicul a primit de la un număr de cel puţin 20 de persoane, având calitatea de pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani sau bunuri, în legătura cu exercitarea actului medical”, transmit reprezentanții DNA, printr-un comunicat de presă.

Însă nu este pentru prima dată când diabetologul se confruntă cu o astfel de situație. În anul 2010, când era angajata Casei Judeţeane de Pensii Olt, Liliana Berca a fost prinsă în flagrant când primea mită din partea mai multor pensionari.

După lungi procese, în anul 2014, magistraţii de la Tribunalul Olt au decis condamnarea Lilianei Berca la trei ani de închisoare cu suspedare pentru că a primit diverse „cadouri” precum:  cafea, alcool, parfumuri, ţigări sau cutii de bomboane, pentru a pensiona sute de persoane.

Citește și Cum decurge planul „Let’s Make Colțea Great Again” al managerului Dr. Bogdan Furtună! 7 milioane de euro investiți în spital și aparatură medicală într-un singur an! „Aș prelua din mediul privat diferențierea salarială pentru medici în funcție de volumul de muncă și performanță!”