Satul din România unde au mai rămas doar zece familii. Drama bătrânilor care nu au cabinet medical la îndemână

România anului 2022 arată desprinsă din filmele de groază, dacă ne raportăm la satul Blidari din județul Gorj. Aici au mai rămas doar zece familii care trăiesc în condiții deplorabile.

07 nov. 2022, 23:03
Satul din România unde au mai rămas doar zece familii. Drama bătrânilor care nu au cabinet medical la îndemână

România anului 2022 arată desprinsă din filmele de groază, dacă ne raportăm la satul Blidari din județul Gorj. Aici au mai rămas bătrânii de odinioară care își duc amarul zilelor fără aibă cui să ceară ajutorul în cazul în care este nevoie.

Cum reușesc să supraviețuiască cei care au rămas aici

Mâncare proaspătă? Pentru bătrânii din Blidari acest lucru reprezintă un lux. Se mulțumesc cu pâinea întărită și cu un gram de speranță că mâine poate va fi mai bine decât azi.

„Suntem mulțumiți și așa, că a zis nepotul meu că s-a scumpit benzina asta. Cică lui nu-i convine să vină să-mi aducă mie pâine. Abia mi-a mai adus de astelalte, ce-mi trebuie, că nu-mi trebuie numai pâine.”, spune o bătrână care pare resemnată, în timp ce alt bătrânel nu mai știe cum arată pâinea proaspătă.

„Pâinea poate să-mi ajungă și o săptămână, dar se mai întărește. Depinde cum mănânc.”,  a afirmat un bătrân pentru Digi 24

În satul cu pricina nu există nici măcar un cabinet medical unde locuitorii pot merge în cazul în care au nevoie de ajutor.
N-avem nimic, nimic, nimic, nimic. Nu ne vizitează nimeni. A făcut asfaltul ăsta, șanțurile nu le-a terminat. Le-a început și a plecat, le-a lăsat de acu așa, s-a umplut de pământ și de tot felul de adunături. Nu se mai interesează nimeni de nimic.”, a povestit un bărbart pentru sursa citată.

Cei care locuiesc în Blidari sunt în mare parte bătrâni, iar locuințele în mare parte au fost abandonate. Primarul satului este însă optimist și speră ca în câțiva ani satul să fie din populat într-un număr mare.

,,Am întrebări de la alți cetățeni din oraș și nu numai pentru a veni în zonă ca să-și cumpere anumite imobile, case, care sunt părăsite”, a povestit acesta pentru Digi 24

Speranță mai este, mai ales că autoritățile au început procedurile pentru a racorda localitatea la rețeaua publică de alimentare cu apă.

Citește și: Verdict în justiție, în cazul Doinei Pană, ministrul PSD care a acuzat că a fost intoxicat cu mercur, de mafia lemnului

Citește și: Daniel Tudorache șterge pe jos cu Clotilde Armand, după incompatibilitatea constatată de ANI: „Nu mai are cum să se acopere, am prins-o cu banii în mână”