Doctoriță româncă găsită moartă în cabinetul ei din Franța. Pacienții care veniseră pentru consultație au făcut descoperirea șocantă

Lacrimi pentru doctorița româncă gasită moartă în cabinetul ei din Franța. Nimeni nu-și explică cum de a fost posibilă o astfel de tragedie.

12 iul. 2021, 11:31
Doctoriță româncă găsită moartă în cabinetul ei din Franța. Pacienții care veniseră pentru consultație au făcut descoperirea șocantă

Doctorița

nu-și mai luase concendiu de mai bine de doi ani din cauza pandemiei. Ea plănuise ca la finalul acestui an să se întoarcă împreună cu familia în România.

Monica Mardare a fost găsită fără suflare în Franța, în biroul său din localitatea Chaillac, la 46 de ani. „Suntem consternaţi”, a declarat unu dintre pacienţii medicului român.

„Te iubim foarte mult, mulțumesc, vei rămâne în inimile noastre pentru totdeauna”, a spus un alt pacient.

Moartea sa a zguduit întreaga comunitate din Chaillac. Românca a fost recrutată acum zece ani de fostul primar al orășelului din centrul Franței, Gérard Mayaud: „Am căutat cu farmacistul, doamna Acker, pentru a găsi un medic, la acea vreme. Monica Mardare sosise în Franța cu soțul și fiul ei. Lucrase deja în mediul rural din România și aici a spus că a găsit paradisul”.

„Sunt unele zile mai triste decât altele. Astăzi e una dintre ele. Vreau să transmit cele mai sincere condoleanțe familiei și celor dragi dr. Monica Mardare, care ne-a părăsit brutal astăzi. Monica a fost o femeie cu suflet mare, care s-a atașat repede de noi toți.

Era plină de dragoste pentru oamenii pe care i-a întâlnit. Ne-a iubit țara atât de mult încât a devenit franceză anul trecut. A iubit-o atât de mult încât a decis să se stabilească aici, să muncească pentru asta și să-și construiască o casă.

Viața este mult prea nedreaptă când ia de lângă noi astfel de oameni. În această seară am vrut să o salut și să o omagiez pe Monica, această persoană frumoasă, plecată mult prea devreme dintre noi”, a scris primarul din Chaillac pe Facebook.

Localnicii sunt tulburaţi de tragedie. Aceştia i-au adus un ultim omagiu şi au depus flori şi lumânări la uşa cabinetului, unde a fost descoperită fără viaţă, de pacienţii pe care urma să-i vadă în acea zi.

Monica Mardare plănuia să se întoarcă în România la finalul acestui an. „Nu şi-a mai luat un concediu de mai bine de doi ani, din cauza pandemiei”, a mărturisit fostul primar al localităţii.