„Doctorița săracilor” a murit de COVID. Ultimul mesaj este cutremurător

Medicul Lidia Dobrei a murit. La începutul lunii aprilie, Lidia Dobrei fusese internată în spital, după ce s-a infectat cu Covid 19.

26 apr. 2021, 10:28
„Doctorița săracilor” a murit de COVID. Ultimul mesaj este cutremurător

„Doctorița săracilor” din Hunedoara a murit de COVID. Dr. Lidia Dobrei avea 67 de ani şi din 1954 era medic radiolog şi cunoscută sub numele de „doctorița săracilor”.

La începutul lunii, doctoriţa publica un mesaj pe pagina sa de Facebook. Dr. Dobrei: cum am am luat boala? Zilnic aveam cazuri foarte grave pe care le luam în brațe pentru a putea fi examinate
„(…) Mulțumesc vouă tuturor pentru sutele de mesaje trimise zilnic și toate rugăciunile și gândurile voastre bune. Am fost întrebată cum am am luat boala? Zilnic aveam la radiologie cazuri foarte grave, pe care cu un infirmier le luam în brațe și le așezam pe scaun pentru a putea fi examinate.

E riscul meseriei, indiferent de protecţie. Boala e reală, respectați cât puteți normele de protecție și Bunul Dumnezeu să vă păzească.

Tratamentul e dur, dar Dumnezeu e bun cu noi. Fiți binecuvântați cu sănătate și o viață fără probleme. Vă mulțumim!”, scris dr. Lidia Dobrei, pe Facebook.

Medicul trăia în Călan, un orăşel din judeţul Hunedoara, şi lucra la Haţeg, după ce mica policlinică de unde locuia s-a închis.

Medicul spunea că ea singurul său „energizant” era rugăciunea de dimineaţă. Seara, când termina munca, doctoriţa trecea pe la sediul asociaţiei non-profit pe care a înfiinţat-o cu mai bine de 20 de ani în urmă şi prin intermediul căreia a reuşit să ajute mii de oameni.

Medicul Lidia Dobrei spunea că ea nu oboseşte uşor, iar singurul său „energizant” era rugăciunea pe care o spunea în fiecare dimineaţă.

Medicul Lidia Dobrei, implicată în acţiuni umanitare Lidia Dobrei s-a născut la 12 ianuarie 1954, în localitatea Roşia Nouă, judeţul Arad, a absolvit Facultatea de Medicină Generală Timişoara în anul 1980, din 2003 a fost doctor în ştiinţe medicale. Între anii 1988 şi 2008 a efectuat numeroase cursuri de specializare în radiologie, în metode de diagnosticare şi ultrasonografie generală. A făcut stagii de documentare doctorat în San Francisco, Seatle, Portland, Ohio – SUA şi Berlin – Germania.

Cine este doctoriţa găsită moartă în camera de gardă de Florii. Avea doar 38 de ani
„Doctorița săracilor” a fost preşedinta Asociaţiei Umanitare „Monyque şi Evelynne” din Călan, membră a Societăţii Naţionale şi Internaţionale a Medicilor Creştini şi preşedinta Filialei Călan a Crucii Roşii. Asociaţia Umanitară „Monyque şi Evelynne” s-a înfiinţat în anul 1992 şi sub directa îndrumare a Lidiei Dobrei s-a ocupat de primirea, depozitarea şi distribuirea gratuită de medicamente, materiale şi aparatură medicală tuturor persoanelor fizice şi juridice care au nevoie de acestea. Timp de 18 ani, asociaţia a desfăşurat o activitate laborioasă şi a ajutat spitalele din Călan, Petroşani, Haţeg, Orăştie, Hunedoara şi Deva, căminele de bătrâni din Brănişca şi Geoagiu, ONG-uri, precum şi mii de bolnavi, conform evidenţelor asociaţiei, informează replicahd.ro.

Din anul 2004, până în 2016, medicul Lidia Dobrei a fost consilier judeţean şi a detinut funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, culte, cultură, sport, tineret, probleme de sănătate, protecţie socială, ale familiei şi copilului, precum şi de legătură cu ONG-urile, calitate în care s-a implicat într-o serie de activităţi care au contribuit la îmbunătăţirea imaginii consiliului judeţean şi rezolvarea unor probleme ale sistemului sanitar judeţean.