Doctorul Adrian Marinescu lămureşte de ce e nevoie de restricţii de la ora 22:00: De aceea e un risc mai mare. Nu intrăm în panică!

Adrian Marinescu, medic infecționist al Institutului Matei Balș din București, vine cu lămuriri despre noile restricţii pe care le-au impus autorităţile din cauza noului val de covid.

10 mart. 2021, 10:25
Doctorul Adrian Marinescu lămureşte de ce e nevoie de restricţii de la ora 22:00: De aceea e un risc mai mare. Nu intrăm în panică!

Doctorul Adrian Marinescu lămureşte de ce e nevoie de restricţii de la ora 22:00. Medicul infecţionist a precizat care sunt măsurile pe care oamenii trebuie să le respecte în contextul intrării în cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus.

Doctorul Adrian Marinescu lămureşte de ce e nevoie de restricţii de la ora 22:00: De aceea e un risc mai mare. Nu intrăm în panică!

„În ceea ce privește vaccinarea, sperăm ca lucrurile să meargă bine, vom avea o testare care trebuie să fie eficientă și, în plus, măsurile de prevenție sunt foarte importante, deoarece avem o creștere pe care o vom avea și în săptămâna care urmează, e important să ne protejăm, iar măsurile vin să ajute.

E clar că se vor reduce interacțiunile dintre oameni și, în general, seara și noaptea e un risc mai mare pentru un anumit comportament care ne predispune la infectare. Aceste măsuri nu sunt doar în România. Și în alte țări din Europa, ora este în jur de 18:00 – 19:00 seara. Nu intrăm în panică, dar trebuie să găsim niște soluții, deoarece numărul mare de infectări va duce la o presiune crescută, iar noi vrem să avem o perioadă liniștită.

Este important să ai o testare extinsă pentru a avea un nivel clar al realități. Astfel, ai mult mai multe infectări față de cele diagnosticate. Presiunea a crescut, în fiecare zi avem peste 200 de persoane infectate la Matei Balș. Spitalele trebuie să vină cu un dublu circuit, și COVID-19, și non-COVID-19“, a precizat medicul.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Ilfov a impus ordinul prin care se instituie măsura de carantină zonală pentru comuna Clinceni, împreună cu satele aparținătoare Clinceni, Olteni și Ordoreanu, din județul Ilfov.

„Începând cu data de 09.03.2021 ora 05:00 pentru comuna Clinceni a fost instituită carantina zonală, în urma emiterii Ordinului șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat dr. Raed ARAFAT. Propunerea privind carantinarea comunei Clinceni a fost adoptată prin Hotărârea CJSU Ilfov nr. 20/08.03.2021 desfășurată în urma evaluării riscului răspândirii virusului SARS-CoV-2 în localitatea Clinceni județul Ilfov, întocmită de către Direcția de Sănătate Publică Ilfov în vederea instituirii măsurii de carantină zonală, evaluare avizată și de către Institutul Național de Sănătate Publică.”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Ilfov.

Citeşte şi: Localităţile în care se introduc noi restricţii, după creşterea numărului de infectări: Se închid restaurantele, cinematografele şi sălile de jocuri