Localităţile în care se introduc noi restricţii, după creşterea numărului de infectări: Se închid restaurantele, cinematografele şi sălile de jocuri

Rata de infectare din mai multe localităţi din judeţul Satu Mare a depăşit trei cazuri la mia de locuitori. În aceste condiţii, autorităţile au impus noi restricţii. Ele vor intra în vigoare începând de marţi, 9 martie.

08 mart. 2021, 17:42
Localităţile în care se introduc noi restricţii, după creşterea numărului de infectări: Se închid restaurantele, cinematografele şi sălile de jocuri
Localităţile în care se introduc noi restricţii, după creşterea numărului de infectări: Se închid restaurantele, cinematografele şi sălile de jocuri de noroc

Localităţile în care se introduc noi restricţii, după creşterea numărului de infectări. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Satu Mare, prefectul Altfatter Tamás a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea analizării situaţiei privind incidenţa infectărilor şi a adoptării deciziilor necesare.

Localităţile în care se introduc noi restricţii, după creşterea numărului de infectări

„Având în vedere ratele de infectare de la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Satu Mare, a fost adoptată actualizarea Anexei la Hotărârea CJSU Nr.3 din 15.01.2021 privind stabilirea şi aprobarea măsurilor care se aplică la nivelul judeţului Satu Mare pentru prevenirea şi combaterea infecţiilor generate de COVID-19, cu aplicare începând cu data de 09.03.2021, ora 0,00”, se arată în comunicat.

Localităţile în care rata de infectare a depăşit trei cazuri la mia de locuitori iar autorităţile au impus noi restrictii în perioada 9-22 martie sunt: municipiile Satu Mare şi Carei respectiv comunele Craidorolţ, Păuleşti, Pir şi Sanislău, iar până la data de 12 martie în comunele Foieni, Odoreu şi Viile Satu Mare.

Citeşte şi Bucureștiul a intrat oficial în scenariul ROȘU, iar Timișoara în CARANTINĂ! Restricții în cele două orașe

Principalele restricţii impuse de autorităţi

„Principalele măsuri care se aplică în această situaţie privesc domeniul HORECA, respectiv se interzic activităţile de preparare şi servire a alimentelor şi băuturilor în interiorul clădirilor sau pe terase închise. De asemenea, nu este permisă activitatea cinematografelor, a spectacolelor, concertelor şi altor evenimente culturale nici în interiorul clădirilor, nici în aer liber şi nici activitatea cu publicul a operatorilor de jocuri de noroc licenţiaţi, cu excepţia agenţiilor cu bilete jucate în sistem automatizat şi loz”, a transmis Prefectura.

Până vineri, 12 martie, şcolile din judeţul Satu Mare vor funcţiona în scenariile aprobate în 5 martie, o nouă decizie urmând a fi luată atunci în funcţie de evoluţia ratei de incidenţă a infectărilor.

„Conform Ordinului comun al ministrului educaţiei şi ministrului sănătăţii nr. 3459/280/06.03.2021, scenariile de funcţionare ale unităţilor de învăţământ se actualizeză săptămânal, cu referinţă la fiecare zi de vineri, cu excepţia depăşirii pragului de 6/1.000 unde interzicerea activităţii didactice fizice în şcoli se aplică imediat”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Satu Mare.

Până în prezent, de la începutul semestrului II al acestui an şcolar, 26 de elevi şi 65 de cadre didactice şi personal auxiliar au fost depistaţi pozitiv, respectiv 56 de clase au desfăşurat activităţi didactice în sistem online.

Citeşte şi Vlad Voiculescu ameninţă cu noi restricţii: Dacă lucrurile merg aşa în continuare, nu excludem măsura! E îngrijorător ce se întâmplă acum!


loading...