Doctorul Adrian Marinescu vine cu soluţia pentru COVID: Eu aş înlocui lockdown-ul total cu testarea masivă şi rapidă

Doctorul Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase la Spitalul "Matei Balş" vine cu soluţii pentru combatearea răspândirii coronavirusului. Medicul spune că cea mai bună soluţie pentru stoparea COVID este testarea în masă

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 17:06
Doctorul Adrian Marinescu vine cu soluţia pentru COVID: Eu aş înlocui lockdown-ul total cu testarea masivă şi rapidă

„Eu aş înlocui lockdown cu lucrurile pe care le presupune izolarea. Trebuie să îi izolez pe cei care sunt pozitivi şi fac asta prin teste. Tot ce ţine de teste. Şi PCR şi cele normale. La fel şi izolarea rapidă a contacţilor. Eu aş merge pe această testare rapidă, m-aş gândi să vin cu soluţii pentru sistemul medical. Problema se pune ce trebuie să fac să nu ajung în colaps. Cred că e destul de simplu să aflăm câte spitale câte locuri la ATI sunt, să vedem ce putem face.”, a spus Andrei Marinescu, la Marius Tucă Show.

Cât de repede s-ar putea agrava starea unui pacient COVID

„Noi încercăm să spunem în orice moment că în spital nu rămâne în spital pacientul cu forme uşoare, ci cel cu forme severe şi grave. Nu trebuie să avem timp de aşteptare, să aşteptăm să vină ambulanţa. În Germania, sunt atât de puţini morţi pentru că se testează în masă şi au mare grijă cum ajung pacienţii la spital. Poţi fi bine patru zile şi a cincea să îţi fie rău. Din păcate degradarea se face în câteva ore. Trebuie să ştim că nu trebuie neapărat să avem o lipsă de aer şi să ne prăbuşim direct, vom vedea că saturaţia de oxigen are nişte valori să nu spun că e incompatibilie cu viaţa, dar foarte mici. Dacă stăm câteva ore fără oxigenarea ţesuturile vom vedea că ajungem direct la Terapie Intesnivă şi chiar şi atunci intervenţia poate să fie minimă. e foarte importantă supravegherea.”, a adăugat medicul.

Ce trebuie să facă pacienţii asimptomatici

„Pacienţii care rămân acasă sunt în general persoanele fără factori de risc, fără boli asociate, care au o formă uşoară sau asimptomatică. Dacă lucrul acesta se schimbă pot ajunge în orice moment la spital. Ei trebuie să ia un tratament fix simptomatic. Poate di luat paracetamol, vitamine, să ia ceva pentru nasul înfundat”, a mai mărturisit doctorul.

Citeşte şi: Semnal de alarmă tras de Marinescu pentru pacienţii COVID: Degradarea se poate face în câteva ore. Poţi ajunge la ATI cu şanse minime