Doctorul Marinescu atrage atenţia: Evoluţia pandemiei COVID în Capitală este comparabilă cu formarea unui bulgăre de zăpadă

Medicul infecționist Adrian Marinescu de la Institutul “Matei Balș” a făcut noi declaraţii cu privire la explozia cazurilor de coronavirus. Acesta a venit cu o explicaţie interesantă în ceea ce priveşte evoluţia cazurilor din Capitală.

RomaniaTV.net
29 oct. 2020, 19:18
Doctorul Marinescu atrage atenţia: Evoluţia pandemiei COVID în Capitală este comparabilă cu formarea unui bulgăre de zăpadă

Marinescu atrage atenţia că evoluția epidemiei este comparabilă cu formarea unui bulgăre de zăpadă, care se rostogoleşte şi creşte.

Ce spune medicul despre sezonul gripal

”Oricum, sezonul gripal vine mai târziu. Mă refer la sezonul gripal în adevăratul sens al cuvântului. Măsurile de prevenţie fiind comune, e clar că va fi totuşi redus, din fericire. Dacă ne şi vaccinăm şi vom rămâne cu pandemia de SARS-CoV-2, e /…/ că se întâmplă în capitală lucrurile astea şi cât timp nu sunt nişte măsuri restrictive sau nişte lucruri care să schimbe regulile jocului, ca de exemplu că măsurile preventive sunt respectate mai mult ca până acum, că de ele devin o rutină pentru noi toţi ş.a.m.d., dacă lucrurile astea nu se întâmplă, mai ales că vine şi sezonul rece, vom avea în continuare cazuri multe. Adică, nu există nişte argumente care să încetinească măcar rostogolirea bulgărelui. E adevărat că s-au luat nişte măsuri şi în ultimul timp şi poate că ele ar trebui în viitorul apropiat să-şi arate efectele într-o oarecare măsura Să sperăm că va fi aşa. Peste încă încă o săptămână o să se vadă efectul maxim.”


loading...