Doctorul Tudor Ciuhodaru atacă guvernul şi cere implicarea spitalelor private în lupta cu valul 4: „Avem un val 4 Delta, valul Romexpo”

Medicul Tudor Ciuhodaru cere implicarea sistemului privat de medicină în lupta cu valul 4 al pandemiei de Covid şi îi cere preşedintelui Iohannis să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

12 oct. 2021, 12:47
Doctorul Tudor Ciuhodaru atacă guvernul şi cere implicarea spitalelor private în lupta cu valul 4: „Avem un val 4 Delta, valul Romexpo”

Ciuhodaru s-a declarat revoltat de faptul că autorităţile nu au făcut nimic pentru a pregăti valul 4, deşi avertismentele au fost date încă din timpul verii, când mai-marii ţării chiar declarau că pandemia a fost învinsă în România.

„Uitați-vă și dumneavoastră, nu am nevoie de alte argumente, decât numărul de cazuri și să nu uităm, guvernanții au eșuat, iar românii se sufocă. În aceste momente de criză este evident că fac un apel de urgență încă o dată, la președinte, la premier, care or mai fi sau la ministrul Sănătății, să convoace de urgență Consiliul Suprem de Apărare a Țării, să includă în acest circuit de tratament al pacienților cu coronavirus toate spitalele private, mai ales pe cele care care au aceste posibilități de terapie intensivă.

Avem un val patru Delta, valul Romexpo dacă vreți să îi spunem așa, iar în aceste condiții mi se pare normal ca măcar în această perioadă de vârf pandemic și aceste spitale să își ofere sprijinul pentru a susține viața românilor. Este un lucru firesc pe care l-au aplicat și alte țări în momente de criză și nu văd de ce acest lucru nu se poate și la noi.

Tudor Ciuhodaru: „Trebuia o strategie clară: scăderea numărului de cazuri şi testare regulat şi gratuit”

Și mai sunt încă o dată revoltat pentru că, uitați-vă și dumneavoastră, s-a discutat la televizor atâtea luni de zile, vorbim de ceva timp că vine valul ăsta patru Delta și nu au făcut măcar o unitate de terapie intensivă nouă și uitați-vă că și la Iași, spitalul acela modular de la Lețcani, cel mai mare spital din sud-estul Europei, a fost închis și nici astăzi lucrurile nu au fost rezolvate. Mă uit la alte țări care au făcut spitale de o mie de paturi în trei zile și mă pot întreba și de celelalte spitale modulare de la noi, ăla gonflabil de pe la Băcău, cel de la Romexpo, cele de pe la Pipera, de ce nu sunt funcționale. Trebuia să se meargă pe o strategie coerentă care presupunea două lucruri calare.

O dată, scăderea numărului de cazuri și aici este clar că trebuia să testezi regulat și gratuit și le ofer încă o soluție: să trimită testele prin poștă, să le arate la televizor cum se folosesc. Faci un test, îl izolezi pe pacientul respectiv și evident că nu va transmite boala mai departe. În plus, dacă este diagnosticat precoce, va putea fi și tratat precoce și nu va ajunge la ATI.”, a declarat Tudor Ciuhodaru la Realitatea Plus.

Citeşte şi: Medic de la Maternitatea Bucur din Capitală, mesaj emoţionant despre îngrijirea gravidelor cu COVID-19: „Treci prin sălile de naşteri şi vezi cum se degradează starea mamei şi a fătului”