Medic de la Maternitatea Bucur din Capitală, mesaj emoţionant despre îngrijirea gravidelor cu COVID-19: „Treci prin sălile de naşteri şi vezi cum se degradează starea mamei şi a fătului”

Un medic de la Maternitatea Bucur din Capitală a transmis un mesaj emoţionant despre îngrijirea gravidelor cu COVID-19. DR. Manuela Predilă spune că "ar merita sa trăim fiecare un pic din ceea ce trăieşte celălalt, pentru a fi mai buni unii cu alţii".

12 oct. 2021, 12:01
Medic de la Maternitatea Bucur din Capitală, mesaj emoţionant despre îngrijirea gravidelor cu COVID-19: „Treci prin sălile de naşteri şi vezi cum se degradează starea mamei şi a fătului”
Medic de la Maternitatea Bucur din Capitală, mesaj emoţionant despre îngrijirea gravidelor cu COVID-19

Medic de la Maternitatea Bucur din Capitală, mesaj emoţionant despre îngrijirea gravidelor cu COVID-19. Manuela Predilă este medic primar obstetrică-ginecologie la Maternitatea Bucur din Capitală şi a vorbit despre ce înseamnă îngrijirea gravidelor infectate cu coronavirus.

Medic de la Maternitatea Bucur din Capitală, mesaj emoţionant despre îngrijirea gravidelor cu COVID-19

Dr. Manuela Predilă a descris atmosfera în care lucrează medicii care îngrijesc gravidele infectate cu COVID-19.

Citeşte şi Bărbat decedat, adus de familie la Spitalul Victor Babeș. Soția sa murise cu o zi în urma de COVID

”Ar merita ca fiecare dintre noi sa lucreze macar o garda , o săptămână, o luna numai cu pacienti COVID. Ar merita sa vadă cum intri cu orele în zona rosie și nu știi când ieși, cum fiecare mamica internata are propriile intrebari iar tu nu mai ai suflu dupa ore și ore în șir în zona rosie cu costumul PPE, cum treci prin salile de nasteri și vezi cum se degradează starea mamei si fătului și intri în urgenta sa scoți un prematur pentru ca să dai o șansă ambilor.
Cum intre timp, în afara de ceea ce ai internat deja vin simultan 2- 3 urgente obstetricale COVID si nu știi cu care sa intri mai repede în sala de operație

Cum în timpul operației colegul mai tânăr ” mana a doua ” iti spune ” amețesc, mi e greata , se învârte pământul cu mine , puteți sa deschideti un pic geamul ? Simt ca îmi pierd cunostinta ”

Cum nu iti permiți sa simti ca și ție îți e rau .

Cum primești telefoane și telefoane de la prieteni și colegi cu gravide testate pozitiv care vor sa vina ” la un control ” sa vadă dacă sunt bine, cum treci prin ATi sa vezi pacientele cu forma critica , mame , lauze … așezate în pronatie, obnubilate, cum vâjâie oxigenul la fluxuri imense

Cum ți se spune ca ” s a terminat Remdesivirul , ce facem.? Cui ii dam ultima doza? ”

Cum leoarca și fara suflare intri 5 minute sub dus și sari ca suna telefonul – garda , sala de nasteri , sala de op , …

Cum vezi cum se ivesc zorii și nimeni din garda nu a pus geana pe geana de 24 de ore

Cum predai o garda la fel de plina ca a ta , intr un flux care pare ca nu se mai termina

Cum ajungi acasă și cazi lat fara sa mai stii dacă e zi sau noapte

Cum cand te dezmeticesti și încerci sa scrii ce simți iti curg lacrimile pur și simplu , izvor …

Ar merita sa trăim fiecare un pic din ceea ce trăiește celalt.Cu siguranta atunci ne am înțelege mai bine unii pe alții şi cu siguranta am deveni mai buni”, a scris medicul pe pagina de Facebook .

Citeşte şi Managerul spitalului Grigore Alexandrescu: „Închiderea școlilor nu e o soluție. Problema sunt părinții nevaccinați”