Doctorul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă cu privire la folosirea telefonului în exces. ”Poate provoca tumori”. Câte ore pe zi poți utiliza, de fapt, mobilul

Dacă și tu ai obiceiul de a sta cu telefonul în mână ore în șir, ei bine, află că nu este deloc benefic pentru organismul tău. Iată ce a transmis doctorul Vlad Ciurea.

29 ian. 2024, 17:21
Doctorul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă cu privire la folosirea telefonului în exces. ”Poate provoca tumori”. Câte ore pe zi poți utiliza, de fapt, mobilul

Oamenii se expun la riscuri zi de zi, iar unul dintre ele este chiar obișnuit. Statul pe telefon ore în șir nu este deloc benefic.

Citește și EXCLUSIV Profesorul Vlad Ciurea ne oferă cele mai importante sfaturi pentru a preveni bolile. Adevăratul rol al creierului

Doctorul Vlad Ciurea a vorbit, recent, despre durata maximă pe care ar trebui să o aloci telefonului.

Specialistul a observat de-a lungul carierei sale foarte multe tumori la oameni care au declarat că vorbesc la telefonul mobil între 5 și 6 ore pe zi. Expertul susține că numeroase studii au arătat efectele negative ale acestui dispozitiv.

„Un domn, n-am să-l uit, l-am întrebat câte ore a vorbit la telefon. Câte 5-6 ore, până când telefonul se încingea, lua alt telefon și vorbea încontinuu și, într-adevăr, a dezvoltat o tumoră. Eu am văzut cazul, nu că mi-a spus cineva.

Știu că a plecat în Germania să se opereze după aceea. A făcut o tumoră cerebrală. Dacă a făcut-o de la telefon, nu știu, dar sigur a fost un factor telefonul. Toată literatura medicală spune acest lucru, este și normal, e dovedit.

Deci dacă se poate vorbi cu căști, dacă ai terminat de vorbit, pui telefonul jos, te duci în altă parte. Nu trebuie continuu să-l ții lângă tine”, a spus medicul Vlad Ciurea într-o emisiune de la Antena 3.

La ce distanță ar trebui să ții telefonul mobil de pat

Vlad Ciurea are o serie de sfaturi pentru toate persoanele care sunt dependente de telefonul mobil.

Renumitul medic le recomandă românilor să își facă un program bine stabilit de la care să nu se abată sub nicio formă, de exemplu, două ore pe zi alocate telefonului mobil, cu siguranță ar fi de ajuns.

De altfel, oricât de mult am fi tentați să depășim o anumită limită este bine să lăsam deoparte telefonul mobil cu cel puțin 30 de minute înainte de culcare, pentru că lumina directă și albastră afectează foarte mult ochii.

Pe lângă cele menționate anterior, doctorul spune că nimeni nu trebuie să doarmă cu telefonul lângă pat sau pe noptieră.

Citește și Dr. Vlad Ciurea, despre regula de aur când bei cafeaua: „Nu în fugă, nu cu un copil de mână, cu un telefon în cealaltă mână”

Aparatul trebuie să stea la o distanță mai mare pentru a nu ne pune sănătatea în pericol.

Expertul îl ține la o distanță de 4-5 metri.

„S-au găsit o serie întreagă de mijloace de a vorbi la distanță pe telefon. Iar toate celelalte lucruri care te atrag din telefon, SMS-uri, Facebook, Instagram îți fură din timp, îți fură din atenție. Este o adicție, ca un drog. Un mare drog”, a mai spus prof. dr. Vlad Ciurea.