DOCUMENT-BOMBĂ. Răsturnare de situaţie în CAZUL BECALI

Şeful Serviciului de Medicină Legală (SML) Constanţa, Mihai Onciu, care a dat aviz negativ expertizei în cazul lui Gigi Becali, considerând-o "exagerată în ceea ce priveşte gravitatea bolii", a fost reclamat la Parchet de Consiliul Superior de Medicină Legală. Potrivit unui document intrat în posesia redacţiei, ”legistul lui Becali” este acuzat de uzurparea funcţiei.

16 iun. 2014, 04:48
DOCUMENT-BOMBĂ. Răsturnare de situaţie în CAZUL BECALI

Consiliul Superior de Medicină Legală (CSML) a depus recent o sesizare la Parchetul Judecătoriei Constanţa împotriva medicului Mihai Onciu, pe care îl acuză de săvârşirea infracţiunii de uzurpare a funcţiei şi de faptul că nu respectă legislaţia medico-legală în vigoare, pentru că ar fi făcut aprecieri personale, remise Tribunalului Constanţa prin adresa de înaintare a raportului de expertiză medico-legală în cazul lui Gigi Becali, aprecieri de natură să influenţeze modul de interpretare a concluziilor de către instanţă, potrivit ziarulring.ro.

Omul care a respins graţierea lui GIGI BECALI, primele declaraţii. De ce a dat AVIZ NEGATIV cererii

Hotărârea nr. 4 a CSML arată cum Plenul Consiliului superior de medicină legală a constatat că ”dr.Onciu Mihai, în calitate de medic şef interimar al SJML Constanţa (…) a efectuat examinarea neurologică a pacientuluui Becali George cu toate că nu are specialitate de medic neurolog (…), a infirmat stadiul clinic evolutiv al patologiei neurolofgice/neurochirurgicale stabilit de către medicul de specialitate, fără a avea calitatea de a face astfel de referiri(…), s-a pronunţat cu privire la modul în care trebuie aplicat tratamentul neurologic/neurochirurgical (…), s-a substituit comisiei medico-legale în sensul că a făcut apreciaeri care, în conformitate cu normele metodologice, aparţin exclusiv membrilor comisiei (…), ceea ce este de natură să permită aprecierea că toate acestea constituie o ingerinţă din partea dr. Onciu Mihai în activitatea comsisiei de amânare/întrerupere a executării pedepsei”. 

DR. ONCIU: ”Mi-am făcut datoria şi o să demonstrez că am avut dreptate”

Pe de altă parte, legistul reclamat a considerat că expertiza realizată la Serviciul de Medicină Legală Constanţa era exagerată sub aspectul gravităţii bolii şi i-a dat aviz negativ, cu recomandare de avizare la Comisia de Avizare şi Control a actelor medico-legale a INML „Mina Minovici” din Bucureşti.

„În expertiză era exagerat stadiul de evoluţie al bolii. Se spunea că boala este foarte gravă şi necesită tratament chirurgical urgent, fără de care nu poate să suporte regimul de detenţie. Am apreciat ca fiind exagerat stadiul bolii şi nu am autorizat-o. Orice expertiză este avizată de medicul şef. Am recomandat ca aceasta să fie avizată de o instituţie de deasupra comisiei şi deasupra mea, care este la nivelul INML. Eu am recomandat, dar instanţa a considerat că nu a mai fost necesară trimiterea către INML”, a declarat, sâmbătă, şeful Serviciului de Medicină Legală Constanţa, Mihai Onciu.

Gest FABULOS făcut de Gigi Becali din închisoare. Vezi cum a ajutat o cântăreaţă PARALIZATĂ după un accident

Mai mult, medicul constănţean susţine că este ”aberantă” decizia CSML de a-l reclama la Parchet. „Este punctul lor de vedere, dar Consiliul Superior nu are competenţa asta. Motivaţia este că nu ar fi trebuit să-mi expun punctul de vedere. Total aberant şi fals. Şeful instiuţiei medico-legale sub autoritatea căreia se efectuează un raport de expertiză, care este principal mijloc de probă într-un caz, prin autoritatea pe care i-o dă legea, este obligat să supravegheze şi să controleze din punct de vedere ştiinţific şi metodologic toate lucrările medico-legale. Dacă nu aş fi făcut asta şi s-ar fi dovedit că este un fals, aş fi răspuns în solidar cu cel ce făcea expertiza”, a declarat Mihai Onciu. Medicul afirmă că adevărata motivaţie a CSML ţine de „relaţia tensionată” pe care el o are cu unii dintre membrii consiliului, care doresc să îl schimbe din funcţie.