DOCUMENT Concedieri înainte de sărbători. Se dau salarii compensatorii pentru cei care pleacă voluntar

Salariaţii de la Poşta Română care vor înainta o cerere de încetare a contractului individual de muncă, cu acordul părților şi aceasta le va fi aprobată, vor beneficia de o compensaţie bănească

01 dec. 2023, 18:18
DOCUMENT Concedieri înainte de sărbători. Se dau salarii compensatorii pentru cei care pleacă voluntar
Poşta Română face concedieri. Vor fi desființate minim 21% din posturi

Poşta Română plănuieşte concedieri. Angajaţii care vor pleca voluntar vor primi salarii compensatorii.
Directorul general al Postei Romane, Valentin Florin Ştefan, a anunţat că unitatea pe care o conduce plănuieşte reduceri de personal. Astfel, angajaţii care vor depune o cerere pentru a pleca voluntar vor primi salarii compensatorii.

Marcel Ciolacu anunță concedieri masive! Cine sunt românii care vor rămâne fără locul de muncă. „Se vor desființa mii de posturi”
„Începând cu data prezenţei (n.r. 27.11.2023) se declanşează programul de plecări voluntare ale salariaţilor, prin încetarea contractelor lor individuale de muncă, la cerere, cu acordul părţilor, acţiune care va dura până la data de 8 ianuarie 2024 inclusiv. Îşi vor putea exprima opţiunea de plecare voluntară salariaţii din cadrul companiei, indiferent de funcţia deţinută. Salariaţii care vor înainta o cerere de încetare a contractului individual de muncă, cu acordul părților şi aceasta le va fi aprobată, vor beneficia de o compensaţie bănească”, a transmis directorul Postei Române.

Decizie-981-din-27.11.2023-Plan-Plecari-Voluntare

Ce program are Poșta Română în ziua de 1 decembrie 2023
Sărbătorile legale sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de weekend. În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă.

Citește și Şedinţă crucială la Palatul Victoria. Guvernul Ciolacu face ultimele ajustări la măsurile de austeritate: „Nu ne permitem privilegii!” DOCUMENT

Potrivit codului muncii, în 2023, sunt 15 zile libere legale, 12 fiind în timpul săptămânii. În plus, zilele de 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august au fost declarate libere anul acesta, pentru a face punte între weekend și zilele libere legale.

Poșta Română a transmis un comunicat oficial, cu privire la programul de lucru pentru zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie 2023.

Programul Poștei Române este în conformitate cu prevederile Codului Muncii, potrivit cărora ziua de 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României, precum și ziua de 1 decembrie – Ziua Națională a României sunt declarate zile de sărbătoare legală, în care nu se lucrează.