DOCUMENT EXCLUSIV: Raed Arafat, decizii controversate privind dotarea spitalelor cu oxigen, care ar putea să fi provocat incendiul de la Matei Balş

Documente obţinute în exclusivitate de România TV ridică serioase semne de întrebare în legătură cu motivul izbucnirii tragicului incendiu de la Institutul Matei Balş, al cărui bilanţ s-a ridicat marţi la 17 victime.

09 feb. 2021, 21:40
DOCUMENT EXCLUSIV: Raed Arafat, decizii controversate privind dotarea spitalelor cu oxigen, care ar putea să fi provocat incendiul de la Matei Balş

Document exclusiv. Victor Ciutacu, în colaborare cu jurnalistul Gelu Vişan, a prezentat în emisiunea Punctul Culminant de marţi, de la România TV, două adrese ale DSU, semnate de Raed Arafat, care par a avea legătură cu tragedia de la Institutul Matei Balş.

Aşa cum a explicat Gelu Vişan, incendiul de la Balş ar fi putut fi evitat, el fiind provocat de un surplus de oxigen, provenit din butelii, deşi există o metodă mult mai bună de a produce oxigen, fără să existe niciun surplus.

„Mi s-a spus ca de fapt aceasta combustie instantanee a fost provocata unui surplus de oxigen din camera aceea, deoarece in multe spitale din Romania se merge pe butelii de oxigen. Exista si varianta oxigenului preparat pe loc, nu este deloc periculos, poti sa si fumezi langa, pentru ca nu exista surplus.

Atunci am gasit o adresa a lui Raed Arafat care impune DSP-urilor sa scoata aceste concentratoare din saloane. Documentul este datat 12 decembrie si spune negru pe alb (document în VIDEO) ca este bun de folosit de pacienti acasa, sunt bune de decontat de Casa de Asigurari de Sanatate, dar nu in spitale. El nu are atributii în spitale, este abuz in serviciu.

Document exclusiv: după ce a dispus retragerea concentratoarelor de oxigen în decembrie, acum Raed Arafat le livrează spitalelor de urgenţă

El spune ca poate fi folosit, dar in afara saloanelor, de aceea eu il acuz pe Arafat. Toata lumea a tacut, ministrul nu a avut nicio reactie, pana zilele trecute, cand domnul Arafat, stiind ce a facut, a dat o alta adresa in care doteaza spitalele din Romania cu concentratoarele pe care le-a scos tot el printr-o adresa, in urma cu o luna si jumatate.

Printr-o formula de sponsorizare a spitalelor de urgenta, se duce cu acestea in spitale, de care spusese ca nu sunt bune, speriat fiind de nenorocirea ce are sa urmeze. Asta nu e caz penal, e puscarie direct. De unde are DSU bani de concentratoare, de sponsorizari?”, a spus Gelu Vişan.

Citeşte şi: Romprest îi răspunde lui Clotilde Armand: „Rezilierea contractului cu Primăria Sectorului 1 nu poate fi dispusă de doamna primar. Dacă nu se va ajunge la o soluţie, continuăm procedurile judiciare”