DOCUMENT OFICIAL: De ce a fost ELIBERAT Cristian Cioacă, deşi e suspectat de UCIDEREA ELODIEI

România TV a intrat în posesia motivării eliberării lui Cristian Cioacă. Cei doi judecători care au hotărât eliberarea l-au scos pe poliţist din spatele gratiilor, deşi îl consideră principalul suspect pentru uciderea Elodia. De cealaltă parte, magistratul care nu a fost de acord cu eliberarea spune că Cioacă a îngreunat ancheta procurorilor.

RomaniaTV.net
09 mart. 2014, 12:08
DOCUMENT OFICIAL: De ce a fost ELIBERAT Cristian Cioacă, deşi e suspectat de UCIDEREA ELODIEI

„Deşi gravitatea faptei de omor calificat este foarte mare, instanţa constată că nu s-a evidenţiat riscul influenţării rezultatelor expertizelor impuse şi nu există alte date că Cristian Cioacă ar săvârşi alte infracţiuni”, se arată în motivarea judecătorilor de la Curtea de Apel Piteşti. 

De asemenea, în motivare se menţioneză că „Curtea nu poate reţine susţinerile lui Cristian Cioacă, acelea că în urma administrării unor probe în apel ar fi dispărut suspiciunea rezonabilă că a săvârşit infracţiunea de omor calificat asupra soţiei sale”. 

În document se menţioneză şi faptul că fostul poliţist Cristian Cioacă, „pe lângă fapta de omor, este suspectat de depeşarea şi ascunderea cadavrului, precum şi de ascunderea şi înlăturarea urmelor infracţiunii. Întârzierea cercetării dispariţiei victimei este provocată de însuşi inculpatul în cauză”.