Document sensibil prezentat în cursul audierii lui Ion Ştefan

Fostul ministru al Dezvoltării, Daniel Suciu (PSD), a prezentat marţi, în comisiile parlamentare de administraţie, la audierea ministrului propus, Ion Ștefan, un document semnat de ministru prin care contrazice anumite declaraţii publice ale premierului şi ale ministrului fondurilor UE şi în care atrage atenţia că există riscul ca UDMR să ceară iar autonomia Ținutului Secuiesc.

RomaniaTV.net
18 feb. 2020, 08:48
Document sensibil prezentat în cursul audierii lui Ion Ştefan

Iată ce se află scris în docmentul prezentat de Daniel Suciu:

„Vă citez o propoziţie spusă de dl premier Orban vizavi de OUG cu aplicabilitate pe fonduri UE, anume motivarea pentru retragerea celor 4 OUG, citez din memorie, pentru că sunt unii care se duc cu pâra pe la CE.

Am un document şi dovada că ne-au ascuns adevărul: adresa pe care i-aţi trimis-o premierului pe 5 ianuarie şi intrată la cabinetul premierului pe 6 ianuarie care se numeşte punct de vedere privind arhitectura instituţională gestionării fondurilor europene pe politici de coeziune. E un memoriu pe multe pagini cu semnatura dvs prin care dvs practic desfiintaţi proiectele de OUG, iî contraziceti pe dl ministru Boloş şi toata susţinerea dlui premier.

Îi rog pe colegii meu de la UDMR sa fie foarte atenţi. În document scrie că (…) nu este exclusă oportunitatea UDMR de a formula noi cereri de autonomie a Ţinutului Secuiesc ca motive de presiune asupra viitorului Guvern”, informează stiripesurse.ro.